tisdag 1 maj 2007

Anslagstavlan

Tycker väldigt mycket om att göra saker själv, och befinner mig nästan dagligen ute i garaget. Har nästan alltid något projekt på gång, och ofta flera samtidigt. Idéer till mina projekt kan jag få t.ex. från tidningar, tv-program, eller, som många gånger, från affären... Kan hitta en dyr sak i en affär, men så är jag alldeles för girig för att köpa den, och tänker istället; "det kan jag ju göra själv".


Mitt senaste projekt var att fixa en anslagstavla till köket. Kan berätta att jag kom undan med halva priset, jämfört med om jag hade köpt den. *ler*
De svarta rutorna, en för var dag, är gjorda med skoltavelfärg, och är alltså lätta att skriva på och sedan kan man enkelt sudda ut texten igen.Knåpade en dag ihop små doftpåsar, som jag hängde på en av krokarna. Linnetyget hittade jag billigt i en tygaffär som hade slutförsäljning. Med -70 % rabatt kostade det ~3 euro/meter.


Denna nyckel hittade jag i huset som står på vår tomt. Den har troligtvis hört till bagarstugan, som är nedriven för länge sedan. Gamla nycklar är på något sätt så charmiga, och vi hade turen att hitta flera stycken, så en dag kommer de alla att pryda någon vägg i vårt hus.

5 kommentarer:

marie sa...

Men vad duktig du är, jättesnygg griffeltavla. Åhh! Munkarna såg goda ut!!

Anna sa...

Jättesnygg tavla. Får man fråga hur du gjorde den? Toppenidé. Så duktig du är på att pyssla.

Lantliga drömmar sa...

Tack så mycket! *rodnar*

Tavlan var inte alls svår att göra! Hade en bredare skiva (limträskiva) och en smalare. Den smalare satte jag fast med träpluggar i den bredare, målade allt vitt, och sen markerade jag rutorna med målartejp, och drog på svart skoltavelfärg!

Anonym sa...

Hej

jag blev helt asa kär i din anslagstavla med veckodagar ...
Kan man beställa en sådan av dig?

Är ej så duktig själv
asa fin ju...
mvh
eva mera bilder från ditt hem kök.vardagsrum hall
vore kul

Lantliga drömmar sa...

eva: maila mig på hei_sal@hotmail.com, så kan vi diskutera saken... :-)