onsdag 4 mars 2009

Gamla släktklenoden nästan hemma

Visar er en allt annat än vacker och stylad bild idag :)

Efter att länge, ett par år faktiskt, ha väntat på att få ett gammalt skötbord från makens farmors sommarstuga, överraskade gubben mig i lördags med att vi åkte ut och hämtade det.

Tungt var det, vi plumsade i 30 cm djup snö över isen, älsklingen bar det tunga skåpet tillbaka, och lång tid tog det, men oj så glad jag är över att vi gjorde det!

Själva har vi ingen plats för skåpet just nu, varken inomhus eller ute i garaget, så än så länge står det i svärföräldrarnas källare, men så fort jag får lite mer plats i garaget kommer det hem, och då skall all färg bort, och sen ska det linoljas!

Hyllan på höger sida borde vara infällbar, men efter att ha stått ute i ett kallt förråd i tiotals år säkert, så går den inte in just nu åtminstone... Staketet längst framme är nedfällbart, och de små knopparna är av porslin.
l
När svärmor visade mig skåpet allra första gången, blev jag inte sådär överdrivet förtjust, men med tiden har "kärleken vuxit", och nu ser jag bara en kommande pärla framför mig! (något som både maken och svärfar oförstående skakade på huvudet åt...)

Må gott!

8 kommentarer:

sabina sa...

Å, vilken goding!! Den blir helt säkert super när du är klar med den! Så får vi hoppas att ni behöver ta den i användning också så fort som möjligt.. ;)

Du är så välkommen om det passar nån gång!

sabina sa...

Ja, tyvärr så vet jag... Så länge det finns liv finns det hopp = klen tröst! Det finns ju många alternativ ändå.. Jag vet ett par som var godkända som adop... du vet... och så mitt i allt så började magen växa!

matilda sa...

vilket underbart skötbord, det kan man säkert använda till mycket, även till annat är just skötbord!
staketet där uppe var så gulligt :)
ha en skön kväll!

Anonym sa...

Supersuperhärligt bord!!! Var glad att du kommit över ett sånt, har faktiskt aldrig sett ett liknande..:)

klipposfia sa...

Du har nog fått tag i ett väldigt intressant skåp...riktigt orginellt! Det lilla staketet gör det till något alldeles extra:) Va kul!!!

Mamsell Lufolk sa...

Vilket häftigt skötbord, verkligen annorlunda. Jag tvivlar inte en sekund på att det kommer att bli en riktig pärla i din ägo!

Maria sa...

Du pratade om att det var något extra med det och det är det verkligen...helt underbart ! Värd all kämpande med att få hem det i tjock snö!

Hannas form hette bloggen...om vi menade samma foton ;O)

Ulrika sa...

Men vilken flashback:) Sån har vi haft hos oss då ja var liten!! Den var röd... Fick höra att den är uppbränd :(
Den e så fin!!!

Kram, Ulrika