tisdag 16 juni 2015

Sommarens första auktionsfynd

I helgen var jag igen på auktion, en riktig härlig bondauktion! Vädret var härligt, miljön så vacker och där fanns många fina saker - precis som det ska vara och som jag minns mina barndomsauktioner.
För mig är det inte köpandet som är det viktigaste på en auktion, utan det är stämningen och just det där lite mysiga som jag minns från när jag var liten och vi tillbringade hela dagar på auktioner med kaffeväska och smörgåsar med.

Denna gång kom jag ändå hem med några saker.


En trälåda med glaslucka som ska byggas in i köket någonstans. En gammal leksaksvagn till äldre sonens förtjusning, och framför allt, en kantig träsoffa som jag letat efter så länge, med härligt flagnande skrikig färg.


Tänkte nog att vagnen mest skulle glädja mig, men barnen tycker också väldigt mycket om den.

Soffan har som sagt blivit målad med dålig färg som till min glädje ramlar av nästan bara för att man rör vid den. Jag kunde alltså inte låta bli, utan började skrapa genast jag kom hem från auktionen.
Efter lite påbörjad skrapning kom den gamla originalfärgen fram, precis sådär vacker blågrå som jag bara älskar.Ju mer jag skrapar, desto gladare blir jag! 


Äntligen hittade jag soffan jag letat efter så länge, och tänk att jag nästan höll på att låta den gå mig ur händerna. De svarvade benen och knopparna uppe gjorde mig lite tveksam, men som tur var lade jag ett lite högre bud än jag tänkt, och vann budgivningen. Och budet, det var inte högt kan jag säga.

Tycker så om mitt fynd, och jag är så glad över att jag fick den till slut - kökssoffan jag sökt efter i flera år!
Och skrapandet, ja det fortsätter, och det är så roligt! :)

4 kommentarer:

Miascgamla hus sa...

Ihanat löydöt, ja voi että kun puusohva voi ollakkin kaunis - onnea! Ihana blogi sulla, kuinkahan en aiemmin ole tänne eksynyt! Tätä jään kyllä seuraamaan :)

Anonym sa...

Ibland har man tur.
Ljuvlig soffa!

Malin sa...

Vilket fynd du gjorde! Skulle gärna farit på auktionen jag också (antar du var på den som annonserades om i tidningen)men hade så mycket annat. Så roligt när man
hittar nåt man sökt länge!:) / Malin

Lantliga drömmar sa...

Mias gamla hus: Kiitos paljon, ja tervetuloa! ;) Todella tyytyväinen olen kyllä, olenhan jo monta vuotta etsinyt samanlaista sohvaa!

Caisa: Ja så är det, kul med lite flyt emellanåt också ;)

Malin: Jo, det var den auktionen. Jag är sådär barnsligt förtjust och "nykär" och vill bara skrapa färg hela tiden och få fram den "riktiga soffan". :)