onsdag 3 juni 2015

På bygget

 Länge sedan jag uppdaterat inifrån bygget, helt enkelt för att där inte verkat ske något.
Sedan några veckor tillbaka är dock maken arbetslös, så nu händer det något varje dag i huset.
Äntligen är alla taken målade, och nu står väggarna på tur.


Hallen är sig lik, wc-dörren har strukits två varv med grå linoljefärg, och ska ännu få ett varv färg till innan den är klar. 
Dörren som står öppen till vänster i bild går till grovköket, och den ska ännu skrapas och slipas lite till innan den också blir grå.
(och här syns det så tydligt att vi har gamla dörrar från två olika hus. Samma speglar, men olika mått. Kan inte riktigt bestämma mig för om det är charmigt eller störande? Tänker i alla fall att det väl blir lite bättre när de är samma färg sen i alla fall.)

Väggarna i vardagsrummet är klara för tapetsering, och pappren som täcker våra trägolv börjar vara rejält slitna och fula.


Från grovköket sett mot hallen.
Här är det skåpbygge på gång just nu. Vi har några IKEA-skåp som vi sen kompletterar med hembyggda. Elskåpet som skymtar till vänster ska ännu få en dörr, och sen ska den väggen målas. Blågrå, med betoning på blå kommer den att bli.
Får se hur det blir? Trött är jag på allt vitt i alla fall, så som det är nu då panelerna är grundade med vitt. Känner att det är mer färg som gäller! :) 
(och då lite smutsiga naturliga färger)


Trappan i hallen saknar fortfarande räcke. En vägg uppe i "trapphuset" ska panelas ännu, så när det är klart kommer också räcket på plats. Smidigast med stegar så länge räcket inte är i vägen.
Dörr till den lilla skrubben under trappan är också på gång, bara jag får färdigmålat lite mer panel.
Har äntligen fått börja måla köksskåpen, och det är ju så mycket roligare och mer givande än att bara måla lösa bräder...! :)

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vad härligt det blir.
Och nog är det charmigt när allt inte är lika, jättevackra dörrar.
Och färger jaa! Jag är också helt inne på lite mer färg.
Murriga toner tilltalar också här,
nu är det då målning av fasad som står i tur.
Änteligen.

Lantliga drömmar sa...

Tack Caisa! Jag känner ju också lite det där att det inte behöver vara så perfekt, det blir mer personligt och charmigt om allt inte är helt lika överallt.
Kul med fasadmålning! Själva målandet kan funka som antingen terapi eller så bara jobb, men vilket det än är så är det så skönt och fint sen när det är gjort! Målarkrafter till er!

klipposfia sa...

Oj vad härligt det ser ut! Här han jag inte skrapa färdigt wc dörren innan den akut behövdes så den står där den bara halvskrapad...Så småningom ser man det inte längre...på gott och ont:) Det känns mera personligt då allt inte är så lika, åtm brukar jag känna så...önskar er ork och motivation!

Lantliga drömmar sa...

Sofia: Tack! Prio 1 här var att wc dörren ska vara klar innan vi flyttar in. Näst i tur står sovrumsdörren, att den åtminstone är färdig skrapad, målad behöver den inte vara. Vi får ta lite i taget, och så blundar vi för det som inte är riktigt som det borde vara... ;)