onsdag 10 september 2014

Morgonpromenad

 När vi vaknade i morse och drog upp rullgardinen låg dimman tjock utanför fönstret. Uppfriskande då att gå ut i skogen en sväng i samband med att lillebror skulle sova middag. Riktigt höstväder, lite ruggigt, lite fuktigt och så morgondis som lättar. Vackert på sitt sätt. 
På vår välbekanta skogsrunda går vi förbi stora träd, gamla stenrösen, en hel del ängar. Mängder av kottar, barr och mossa ligger på stigarna. Svampar finns i massor, och så bär; blåbär, lingon och fortfarande en del hallon. 
Vi tar russin-och-drick-paus med jämna mellanrum för att orka hela vägen. Grabben har stödhjulscykeln på våra långa turer; det kräver tydligen mindre ansträngning än att cykla utan stödhjul... Syster och jag pratar och delar tankar mellan varven vi ropar åt barn och hundar. Stiger nästan ner i diket när en traktor kör förbi. Ser naturens olika färgskiftningar, och hör fåglar skria och kvittra. 
En helt vanlig vardag, en dag i vårt liv. ♥

1 kommentar:

Flickan på landet sa...

Åh, vilka härliga bilder. Just så är det att bo på landet. Underbart härligt :)Har varit en väldigt oaktiv bloggare på senaste tiden och nu ser jag att du uppdaterat massor sedan sist jag kollat. Ni får ett superfint hus.
Hoppas nån vill ordna en bloggträff snart så vi får träffas :)