onsdag 18 januari 2012

Gammalt blåvittNär julsakerna är utslängda brukar jag plocka fram rosa detaljer här hemma. I år har jag istället en stark längtan efter blått och blåvitt, och när jag tittar runt i olika bloggar så inser jag att jag inte är den enda! Intressant fenomen; att plötsligt få en längtan efter något helt annat än det vanliga, och så då man öppnar ögonen så ser man att folk runtomkring tycks tänka likadant...!

De gamla linnehanddukarna från svenska armén är så vackra tycker jag!
Passar bra att användas både som bordduk, vanlig handduk och som underlägg vid en dukning!
Handdukarna finns även i rött med texten Försvarsmakten, i brunt med Krigsmakten och i grönt, men den färgen saknar jag så jag är osäker på texten på dem, men troligtvis står det Militären...

Gammalt, charmigt och äkta!
Sånt gillar jag!

6 kommentarer:

maria sa...

snyggt som bara den, gillar det ÄKTA!!....själv vet jag inte vilken färg jag vill pryda hemmet med till våren, tror det blir en salig blandning. röda-gröna-rosa-blåa kläder överallt, färgglada leksaker däremellan, bruna kaffefläckar på golvet, gråvita tidningar på köksön med mera med mera.......ibland känns det som om det är lika bra att ge upp nån hemma-mys-fin-inrednings-feeling-med-saker-på-rätta-ställen!

det var verkligen roligt att träffas, vi tar flera ggr :-)

Mamsell Lufolk sa...

Väldigt snyggt! Och så välstruket sen. Jag orkar aldrig stryka ordentligt med duschflaska och så, det blir ett hastigt stryk-ryck och så får det duga för mig. Måste dock medge att det onekligen ser mycket värdigare ut med så slätstruket.

Roligt med äkta, gamla, rejäla saker. De är gjorda för att hålla!

Lundagård sa...

Både försvarsmakten och krigsmakten har vi i gult och rött men den blåa marinen hade jag inte sett tidigare, FINT!

sabina sa...

Fina!

eirikas sa...

Oj, så roliga handdukar!! Har inte observerat sådana tidigare... Ha det bra i ditt blå-vita hem :)

Jens Kåregren sa...

Hej!

Den gröna handduken står det Armén på.

Vackert! :-)


Kn K