fredag 16 januari 2015

Klappar och presenter

Som jag skrev tidigare så har vi aldrig köpt mycket saker till våra barn, och då vi köper något så försöker vi köpa ordentliga saker som håller. Billigt plastskräp ratas, och när det gäller plast så är det egentligen bara tre olika sorter vi köper; Lego, Plasto och Emek.

Denna jul, och nu sist på födelsedagen, blev det ganska många gåvor, men flest praktiska saker som vi har nytta av!
Ispinnsformar i rostfritt stål i julklapp till sonen som länge velat ha hemmagjord glass.
Sugrör i samma material fick han också.


Hemstickade koftor i 100% ull till båda barnen. 
Värmer super, och så är de så underbart mjuka och sköna!Den hemmagjorda spisen, modifierad från ett gammalt nattduksbord, 
var födelsedagspresent till sonen nu när han blev fyra.
Mycket efterlängtad!


Och små träleksaker, två bilar åt lillebror, och båten till äldre sonen som så gärna velat ha en sådan. 
Han konstaterade dock ganska snabbt att den inte var särskilt rolig, så lillebror fick ärva den genast på julafton. 
Gubben passar perfekt som tuggleksak för en med kliande tandkött. 

En bok fick 4-åringen också på sin födelsedag, och brädspel, något som vi alla har glädje av.
Mer blev det inte, men det räcker gott och väl till! 
Vi behöver inte vara som "alla andra"; det sägs ju att ett barn i åldern 3-5 år i genomsnitt har 500 leksaker (och då räknas ex. all Lego som en sak), men det klarar vi oss minsann utan!
Det är inte mängden som är det viktigaste hos oss, det är kvaliteten och hållbarheten.

7 kommentarer:

MJ sa...

Rediga grejer detdär. Speciellt spisen gillar jag, tänk va man kan fixa enkelt med tillräckligt med fantasi. Jag fixade också billiga extra delar till Brios tågbana som tunnlar broar mm, när våra var små. De var uppskattade samtidigt som mamma ju fick utlopp för kreativiteten.../Malin

Lantliga drömmar sa...

Ja, det behöver inte alltid vara dyrt att få något bra och roligt! Och precis som du skriver, så får man själv utlopp för kreativiteten; jag ser det som ren terapi att få göra något som syns mellan städ-, tvätt- och matlagningsvarven. Småpill har jag däremot inget tålamod med, men jag kan tänka mig att du gjorde fina saker till era barn, för du har minsann "pillandets- och fixandets gåva"! :)

klipposfia sa...

Vi hade samma filosofi från början...och jag vet inte riktigt när det for iväg??? mittiallt stod vi där med alla dessa plastgrejer...och ja, det är ju vi som köpt det mesta...och ja, man behöver påminnas! tack för det:) Va kul det måste kännas då det framskrider med bygget och man börjar se det som slutligen ska vara där!!! härligt!!! senast idag talade seb om talko men det har suttit i ett här den sista tiden? hur blev det så? men säg hepp nån lördag då ni behöver folk!!!

Lantliga drömmar sa...

Sofia: Jamen det är ju så ibland, allt sitter i ett och man hinner knappt andas mellan varven! Alla är vi mitt uppe i livet, och det är svårt att få tiden att räcka till. Vi mårar åpå varje lördag, utom inkommande, men annars är vi nog på plats varje helg. Vi får ha honom i åtanke, och får han riktigt tråkigt är det bara att komma över närsomhelst! ;)

maria sa...

Ja, du. Din tanke är så fin! Önskar jag hade tagit samma beslut för 10 år sen :-) Nu stänger jag snabbt dörren till alla plastleksaker (som barnen däremot älskar)

Ni borde komma hit nån dag och leka förresten!

Lantliga drömmar sa...

Maria: Jamen det borde vi! Våra tider är däremot inte riktigt synkroniserade mer era, men jag kunde ju ta med morgongröten så får lillen äta den hos er (typ runt 10,11), och så far vi hem sen tills han ska sova sin dagstur? ;)

Lantliga drömmar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.