måndag 14 december 2009

Lyckliga tankar i vintertid

I morse när jag vaknade visade termometern på -20 grader, och jag blev alldeles varm inombords! Det är det härligaste jag vet; en kall, klar underbar vinterdag, en riktigt äkta vinter!

Under förmiddagen kom solen fram, och jag skulle inte alls ha haft tid att vara på jobb idag, borde ha fått vara ledig så jag hade fått vara ute hela dagen och bara njuta av allt det vackra: den krispiga kylan som biter i kinderna, solens strålar som värmer snötäcket, och det härliga knarrandet under skorna..! :)
Det är sådana här dagar jag känner att jag verkligen lever, och det är underbart och fyller mig med en enorm tacksamhet!

Nisse fick följa med ut på en tur i kylan han med idag! Hade tänkt gå en långpromenad i naturen med bara maken och kameran, men när jag väl kom hem från jobbet hade solen nästan gått ner, så det blev enkel, barnslig fotografering på gården istället! :)

Den lilla kälken fanns i rucklet vi rev när vi började bygga. Den lekte nog den lilla dottern i huset ofta med, för den har nångång i tiderna gått sönder och blivit byggd och lappad. Tänk om man kunde ta lika bra vara på dagens leksaker som förr! Det var allt annat än slit-och-släng-mentalitet då!

En riktigt underbar vecka önskar jag er! :)

Till vännen I. som jag träffade idag vid byns trädgårdsaffär: ja, det är precis sånt här väder som är vårt! :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina bilder o fin nisse!
Ja, jag njuter också av vintervädret. Var idag ute på promenad med en väninna i snövädret :) Men gillar att vara inomhus o elda också :)
Ja, trevligt att träffas igår!

Nicole sa...

Så fin kälke och tomtenisse! Ja nu skulle man nog vilja vara ute och njuta av det ljuvliga vädret, men så var det ju jobbet som tar upp all den ljusa tiden av dagen...
Hoppas, hoppas att det blir så hör fint till jul också, men jag skulle nog nöja mig med 10 grader istället för 20 ;).

klipposfia sa...

Oj vad söt Nisse e i sin stickatröja:) och inte gör kälken det sämre! Den va ju urfin! Ja såna sku man ha, å int allt det här plast....tack för igår, det var verkligen trevligt att få åka med dig!

Ann-Sofie sa...

Å så sööta bilder du har..helt underbar dag. Och vilken fin kälke ni fått ta tillvara. Sånt gillar vi:)

Galleri MochB sa...

Barnsligt är bra! Fortsätt med det :O) Gillar också kylan, men som du säger det är mörkt när vi far på morgonen och mörkt när vi kommer hem så det blir inte så mycket njuta av detta härliga väder... Hoppas det står sej jul och nyår!
Härliga bilder!

Flickan på landet sa...

Vilken söt prick =)
Och tack för senast!!Trevligt att samlas sådär inför jul!!

ida sa...

jaa, du e en sann vintermännsika, precis som jag!