tisdag 1 december 2009

Julefrid i advent

När jag kom hem från jobbet, tände jag stjärnorna i fönstren, satte mig ner med en kopp varm glögg, och bara andades in lugnet.

På jul vill jag inte stressa. Jag gör det jag hinner och har lust med, och passar på att njuta av allt till max!
Vad är det för vits att gå och längta efter jul i flera månader om man sedan bara stressar bort allt?!


Nej, orkar jag inte baka eller städa eller dona på, då gör jag det inte! Känner jag för att bara sitta och lyssna på julmusik en hel dag, då gör jag det! :)

Jag vill ta vara på juletiden och samla alla upplevelser i mitt hjärta och plocka fram dem senare under året när mörka dagar kommer... För mig är julen ljus och vacker, och värd att njuta av! :)

Ha en skön vecka!

9 kommentarer:

Huset på landet sa...

Härliga stämningsfulla bilder och kloka tankar! Här är det mycket jobb före jul, så det blir tyärr lite stressigt. Annars skulle jag göra som dig, njuta av att få göra julförberedelserna i lugn och ro!

Lufolkan sa...

Kloka ord som jag borde kunna ta till mig så långt det är möjligt. Jobbet sätter sina gränser där, men det är mycket med inställningen också. Man kan välja att ta vara på lediga minuter eller fortsätta stressa och inte lägga märke till att man faktiskt haft några lediga minuter under dagen. :) Sköön, avslappnad, välsignad adventstid.

Marita sa...

det låter som en jätte bra ide'. Att bara njuta av nuet och lugnet.
ha en fin fortsättning på veckan!
~marita~

Anonym sa...

Instämmer helt i dina tankar!:)

klipposfia sa...

Har samma filosofi! Varför stressa med städning å bakning? Städa vill jag göra sen då vårsolen börjar kika in och man verkligen ser att det är smust överallt och att baka då man ändå bara vill ha konfekt:) men det gäller att vara på sin vakt för plötsligt står man där i stressen igen! Sköna adventsdagar till er!!!

Galleri MochB sa...

Tack för dom kloka orden! Skall försöka anamma dem :O) Fortsatt skön helg!

maria sa...

Sköna tankar :O)......har du sett att det är julfest på G....

Grinden på glänt sa...

Du har så rätt! Själv har jag tyvärr en tendens att hamna i stressen. Fast jag varje år minskar på to do- listan före jul... :)

StrandviksVillan sa...

Håller helt med! Man ska bara göra sånt som är roligt, inte stressande.
Det som hållit mitt julhumör uppe i år är att jag börjat på så tidigt så jag inte alls kännt av nån stress. Nu har vi så gott som alla klapparna klara också, det är skönt. Vi gör nog nytt rekord i år att ligga steget före, haha!

Hoppas du haft en mysig söndag!