tisdag 14 juli 2009

Underbara grönsakstid

Har kommit fram till att jag inte tänker ta stress över att jag "borde göra ett nytt inlägg på bloggen" längre, utan istället kommer jag att skriva då jag känner för det!
Det har inte alltid varit så, och ibland har "pressen" gjort mig riktigt arg t.o.m. och det tänker jag inte tillåta längre. Bloggandet ska ju vara något roligt, så som det var i början!
Så, från och med nu kommer inläggen då de kommer! :)

Något av det härligaste jag vet med sommaren, är att få handla grönsaker på torget, precis som förr i tiden! Saluhandlar tycker jag ju är underbara, och jag önskar att det i vår lilla stad gick att få färska frächa matvaror året runt! Produkter, som inte är inplastade och inpackade, transporterade långa sträckor, och fulla med gifter...

Jag önskar att det var lite mer som förr...!

Här hemma vankas det "Snålsoppa" idag, en härlig grönsakssoppa gjord på färskaste varor! Mums!

Vad är då bättre till efterrätt sen om inte söta jordgubbar med vaniljglass till...? :)

Ha en skön dag! Själv ska jag kila iväg till bygget när där grävmaskinen är i full gång med att fixa lite enkelt på tomten! Spännande och roligt!

5 kommentarer:

Huset på landet sa...

Ja visst skulle det vara härligt att ha tillgång till färska grönsaker året om. Tänk i sydligare länder där de får gå och handla färska grönsaker, frukt och kött till saluhallen eller torget året om.
Tack för jättefina bilder!
Kul att du fortsätter att blogga, det är inte många som hållit på så länge som du. Det är nog ett bra koncept du funderat ut, blogga då du hinner och känner för det...

Galleri MochB sa...

Hej! Länge sen sist ;O) Är också lite obloggad just nu och håller med dej det känns skönt. Men skulle gärna vilja att du fortsätter och uppdaterar oss med vad som händer på ert husbygge! Och kanske inspirationen återkommer när ni kommer lite längre med byggandet. Jag är ju nyfiken på hur det kommer att bli :O)

matilda sa...

åh, vad det ser gott ut, vill plötsligt också koka soppa :)

tack för din fina kommentar på min blogg, även om det tog lite länge för mig att svara på den ;) så skönt med bloggledigt, känner på mig att min ledighet kommer att vara länge ännu, men för mig gör det inget... tror jag kör igång med helt ny annorlunda dold blogg om jag börjar igen!
din blogg är en stark favorit just för att du skriver så från hjärtat och det känns så äkta, så jag kommer fortsätta följa den, vare sig det kommer inlägg ofta eller sällan :)

ha det fint!

Lufolkan sa...

Vilket underbart inlägg!! Håller med dig till 110%!

Javisst ändrar det mycket när man har grävmaskinen på plats. Va intressant att jobba med gårdsplanen, då får man ju se hur det börjar se ut på riktigt.:) Vår grävmaskinsförare far på semester efter imårån, så det blir nog bara det allra nödvändigaste grävt hos oss. Än får nog gårdsplansarbetena vänta några år.
Hoppas på att få se bilder från ert grävprojekt... ;)

Maria sa...

Ett mail till dej!

Vilka underbara, klara bilder. MUMS :o)