måndag 29 september 2008

Hälsogodisl
När jag var liten torkade vi alltid äpplen på hösten, och njöt av dem sedan hela vintern. I år har jag gjort samma sak bara för att uppleva gamla minnen. Söta, goda, och nästan som godis blir de, men så mycket hälsosammare!

Ha en bra vecka!

15 kommentarer:

Mitt Nya Vita Hem sa...

torkade äpplen är ju så goda :) kul att se bilder på hur det såg ut förr i tiden.

Anonym sa...

Låter gott:)

Grinden på glänt sa...

De ser goda ut! :) Visst borde man äta sånt godis istället men då choklad är så gott...

Kamomilla sa...

hej!
Det var ett tag sen jag tittade in här hos dig! Så mycket underbart du visar upp! Äppelgodis ska jag också göra, det är såå gott! Såna småsega härliga äppelringar...

Lundagård... sa...

Älskar torkade äpplen, vilka godisbilder!

Lufolkan sa...

Vad härligt med hemmagjort äppelgodis. Har aldrig tänkt på att man kan torka själv, kanske värt ett försök. Tror nog att jag hänger med på träff imårån, om jag vågar... ;-)

Inredningstokig själ sa...

Hmmm...kanske man inte skulle ha lika dåligt samvete om man skulle ha ätit en burk torkade äpplen istället för en! chokladplatta idag!!

Vilken ljuvlig bild av hur det såg ut tidigare på er tomt!

lever loppan på landet sa...

Härliga äppelbilder! Ser så gott ut...

Galleri MochB sa...

Så fina bilder! Månne barnen kunde mutas med detta istället för alltannat godis...:O)

Pernilla/ Ockra villan sa...

Så härliga de ser ut dina godisar.. mums..

Vi ses i kväll..

Huset på landet sa...

Ser så gott ut! Såna borde vi också göra som har massor av äppel. Och nyttigt och gott det är ju en bra kombination! Allt som får en att avstå från godis är ju hemåt!

Inredningstokig själ sa...

Ja, det är ju nog ganska tunnt...lönar sej att använda grundfärg (som ju är liite billigare) första varvet och sen köra två-tre varv med helmi.......annikas byrå som var mörk, mörk brun målade vi säkert 5 varv.....tycker själv mycket om det, torkar snabbt och lätt att dra ut med pensel :-)

Vad ska du nu måla, blir nyfiken :-) Man blir alltid så inspirerad då man åker till andras fina hem och vill genast börja göra ngt själv hemma!!

Har nu lagt in kommentargranskning (kommentarerna kommer jag inte att lägga ut på bloggen) så jag hoppas jag får det att funka :-)

Inredningstokig själ sa...

Tja, vad ska jag säga......hittils är alla våra möbler "rispfria" :-) ...tycker de har en hållbar yta....sen är det ju enkelt att under fredagsstädningen plocka fram penseln och burken (som hos oss alltid är nära till hands) och kludda på lite här och där om det kommit ngr fläckar som inte går bort ;-)

Klart du ska måla, minns att ta en före bild och visa oss!!

matilda sa...

så goda de ser ut, dina äpplen. såna vill jag också göra, trots att jag inte är någon äppelfantast! har aldrig tänkt på att man kan göra själv, så har du som, erfaren äppeltorkare, några bra tips? :)

Anonym sa...

mmmm....
såna skulle va goda att mumsa på, och hälsosamma med!

Vad häftigt med fotot över stället när ni bygger. Har oxå för en tid sen frågat en granne hur det såg ut här, och hon lovade att ta fram lite bilder. Borde fara dit o kika nån dag :) Lär ska ha varit fähus på fähus här efter lassfolksvägen...
Ha det bäst!
/ruffa