torsdag 25 september 2008

Foto på vår tomt

För snart en vecka sedan var vi på husvisning till grannbyn. Där hade paret vi köpte vår tomt av byggt sig ett nytt hus, så vi ville absolut åka dit och träffa dem!

Huset var fint, men det allra roligaste var nog att få träffa kvinnan som ägde vår tomt tidigare! Hon bjöd in oss på kaffe, och vi satt länge och tittade i gamla fotoalbum på hur det sett ut vid tomten när hon var liten.

Så härligt att få veta hur allt varit, vi har funderat så mycket på det och försökt göra oss en bild av platsen, men det är först nu vi vet bättre hur det var!

Detta flygfoto fick vi låna så vi kan ta en kopia att sätta upp på väggen sen.

Det vita huset nere i högra hörnet är rucklet som vi rev ner. Till huset hörde också bagarstuga, sädesbod och stort fähus med stall. Så synd att allt blivit nerrivet, skulle ha varit härligt att ha kvar några byggnader om de bara varit i gott skick!

Jag tycker gamla foton är så underbara, precis som det mesta som är gammalt...! :-)
De har en charm som nya foton ännu inte har fått.

8 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Vi har nyligen också bläddrat i en gammal bok där det fanns bilder på hur det såg ut på vår tomt förr. Intressant! Och så är det ju vackra också gamla foton.

Flickan på landet sa...

Gamla foton är så vackra!!Så många hus som rivits ner där, det är synd!Jag skulle gärna ha ett gammalt fähus på vår tomt :-)

Ses vi på bloggträffen?

Grinden på glänt sa...

Vad roligt att ni fick se fotot! Byn ser ut att ha varit rätt livlig med många hus förut också!

Lufolkan sa...

Va intressant med foto över tomten! Men va harmt att de rivit ner så många byggnader, borde absolut ha sparats. Men vad hjälper det att sörja gamla byggnader, ni får bygga upp allt som ni vill ha det själva då istället.
Du behöver int va harma att du glömde Krombi, int fanns det så värst mycket att köpa.

Anonym sa...

Så kul att ni fick se hur det såg ut på er tomt!
Det är så härligt att titta på fotografier hur det såg ut förr..
Vi har också tittat på en massa, både på omgivningen och personer som bott i vårt hus.
Ha en skön helg!

Emma sa...

Gud vad kul att ha ett sädant foto.
Trevlig helg Kram Emma

Grinden på glänt sa...

Jepp, det gör vi nog. Har nog tänkt komma, inte vill man ju missa det!!

Huset på landet sa...

Va roligt att titta på bilder från förr och fundera över vem som bott där tidigare. Synd är det ju förstås att ingen byggnad finns kvar.
Vårt hus är från början av 1800-talet och har funnits i släktens ägo ungefär hälften av den tiden så det finns en del intressant material och bilder.