söndag 23 augusti 2015

Juthbackainköp 2015

Årets Juthbackamarknad inträffade, som alltid, nu i helgen, näst sista helgen i augusti. Inköpen blev många, men de flesta fick jag för en billig peng.


 Det lilla klaffbordet köpte jag egentligen redan dagen innan själva marknaden, då försäljaren inte hade möjlighet att ta med det till Juthbacka även om han skulle dit och sälja annat.


Hittade en gammal träljusstake till julen, nya nyproducerade tallrikar med gammalt mönster, glasfat, rostfria muggar/glas, en hög med linneservetter och borddukar och en tvålkopp i porslin.


Tvålkoppen var lite söt tycker jag. Passade dock inte riktigt i WC, så kanske hamnar den i grovköket.


Jag har letat länge efter ett stort degtråg, och nu hittade jag ett för ynka åtta euro. Annars brukar de vara rätt så dyra, men detta kallar jag fynd! Har ett från tidigare som fungerar som leksakslåda, detta ska få rymma lego.
Det vackra tyget var en madrass som skulle slängas. Söndrigt och en hel del rostfläckar gjorde det "värdelöst", men en kudde ska jag nog få till av det som är helt och rent på tyget!


 Och så det dyraste inköpet; en kristallkrona till toaletten.
Lämnade den första gången jag såg den, då jag tyckte priset var alldeles för högt, men jag kunde inte släppa tanken på den. Den var precis så som jag sett den i mitt huvud ända sedan jag ritade vårt hus och wc, så några timmar senare gick jag tillbaka och köpte den. Det ångrar jag inte, även om jag fortfarande tycker den var för dyr! :)

Det var alltså årets marknadsfynd det, nu är det bara att vänta ett år igen till nästa gång ;)

5 kommentarer:

Miascgamla hus sa...

Hienot löydöt! Mutta tuo lamppu - aivan mielettömän kaunis! Olen edelleen samaa mieltä, että meillä on samanlainen maku :)) Onneksi otit lampun, jostain vaan pitää maksaa vähän enemmän ja kyllä kannatti. Jos et olis ottanut sitä, olisin minä sen varmasti napannut :))

Malin sa...

Klaffbordet matchar ju pinnsoffans färg! Egentligen jätte häftig,men antar att du
inte kommer att behålla den färgen ;).Kristallkronan kommer säkert passa bra in, man SKA
köpa om man verkligen hittar nåt man sökt, annars ångrar man sig så.
Själv hittade jag inte så många stora fynd bara några små. Man borde göra en lista
på vad man söker, det är så lätt att bli alldeles villrådig av mängden prylar och folk
i massor! :) h. Malin

Lantliga drömmar sa...

Mias gamla hus: Kiitos! Samaa mieltä olen, meillä taitaa olla samanlainen maku! :) Heti kun olin ostanut lampun niin joku muu tuli kysymään lamppua myyjältä, joten ostin sen ihan viime sekunnissa. Myyjällä oli myös toinen vähän isompi kristallikruunu joka olisi sopinut aivan täydellisesti kuistiin, mutta niin paljon rahaa mulla ei ollut. Ensi kerralla ;)

Malin: Ja det gör ju det :) Jag tycker verkligen om färgen och skulle vilja ha det så som det är, men har ännu inte hittat någon plats för det. Får se sen var det hamnar, i kvisten blev det gröna dock väldigt äckligt grönt, fastän jag tycker det är fint i sig själv. Något med ljuset där i kvisten... Får vänta och se var bordet hittar sin plats, allra helst vill jag ha det som det är! :) Ja du, själv skulle jag ha speglar, bl.a. till wc, och ett mindre skåp, men jag hittade då allt annat utom det. Lista vore bra, det kör vi på nästa år ;)

Unknown sa...

Kristallkronan är ett jätte fint fynd. Så bra att du beslutade att köpa den. Jag har ångrat mig så många gånger om jag inte har köpt något jag verkligen tycker om och det är tråkigt. :)

Lantliga drömmar sa...

Tack Päivi! :) ja, jag är nog glad att jag köpte den! Har också många gånger ångrat mig när jag låtit bli att köpa en sak jag velat ha, men denna gång blev det bra! ;)