måndag 24 september 2012

Att ta vara på det naturen ger

Blåbär, hallon, hjortron och lingon...
Fantastiska godsaker, och vilken njutning att plocka och fröjd att äta! 
Jag kan tycka att det är så fruktansvärt skönt att bara strosa omkring där i skogen, plocka lite bär, njuta av stilla stunder! 
Det grämer mig att massor av bär lämnar kvar på buskar och i ris, att svampar lämnar oplockade och ruttnar bort. Naturen har så mycket att ge oss, och många gånger tar vi inte till vara allt det som är så nyttigt och dessutom gratis!

Än finns det lite tid att fylla frysen med vitaminer inför vintern, och förhoppningsvis hinner vi ännu innan marken fryser flytta några bärbuskar på gården så att vi, förhoppningsvis, får ännu mer bär om några år!

3 kommentarer:

Mamsell Lufolk sa...

Om jag hade en sån fin hink att plocka i kanske jag också skulle njuta av att plocka bär. :) Hos oss känns det nog mera som ett "måstas", även om jag trivs i naturen. Det är bara det att tiden inte räcker till, så då blir det mest nå "håsas" å så glömmer jag njuta. Men sen när jag är ledig dagtid börjar jag också njuta av bärplockandet...visst?! :D

Flickan på landet sa...

Så sant så sant. Hallon älskar jag att plocka, och de är ju såå goda. Idag fick vi också ett ämbar med lingon av Ronnys farfar så dem behöver vi inte mer av nu :)

Nu när jag läser tillbaka ser jag att du börjat jobba. Kan förstå dina omvälvande känslor men arbete är ju nog också kul även om det är jobbigt ibland.

Vilken härlig bild på kläderna ute på tork (är ju svag för nytvättade kläder) :-D

Ha d riktigt gott ;)

Lundagård sa...

Oj så härliga hallon! Tycker det också är väldigt hemskt hur mycket bra ätbart som lämnar i skogarna. I år har jag varit värdelös på svampplockning som jag annars tycker så mycket om, hallon har jag inte hittat så bra, steg i ett getingbo den enda gång jag begav mig ut för att plocka... :-)
Och nu kommer jag på att vi har en del havtornsbär kvar på vår buske som jag glömt att plocka, bara några meter bort, ojoj!
Så finfina burkar du hittat också, då blir ju sylten extra god :-)