måndag 12 september 2011

Soliga blommor


En dag som denna när regnet bara öser ner utomhus får solrosor på bild pigga upp lite!

På andra sidan ån har en bonde sått en lång rad med dessa blomster. Vackra att vila ögonen på när vi är ute på promenad!

(regnets hårda smattrande på taket påminner mig om det tråkiga faktum att barnet saknar regnkläder och vi blir tvungna att sitta inne hela dagen... Har ni tips på var jag hittar bra, och gärna billiga, sådana?)

8 kommentarer:

klipposfia sa...

jo bonden blev uppmuntrad,av någon, att göra om det han gjorde ifjol dvs att slänga det de räfsat upp efter fåglarna som de matat på vintern dit i dikskanten:)....regnkläder finns många varianter....nu har de börjat sälja mera set med både jacka och byxor tillsammans som är andra märken än rukka och som är billigare än att köpa skillt....sen gör det inget fast man tar rejäla numror för de e så tunna så det blir int så "tungt" fast de e stora:)...då kan de också ha dem på vintern ifall det behövs...typ:)

Lantliga drömmar sa...

Klipposfia:
Kan fortfarande inte kommentera på din blogg, har så problem med blogger.

Träffade faktiskt din mor och far när vi var ute o. fotade och fick höra historien om solrosorna. Tänk så smart att samla upp efter fåglarna, två flugor i en smäll liksom; mat på vintern, glädje på sommaren/hösten! :)

Får nog ta och åka in till stan nån dag och kolla igenom alla butiker i jakt på regnkläder! Inomhus kan vi ju inte vara hela hösten och vintern! :)

maria sa...

jag köpte åt barnen vid halppis, billiga och inte alls fula :O) Ivars var mörkgrön med blåa siffror på, och mörkblåa byxor.....byxorna kostade 9.90 och jackan var ngr euro dyrare....

tror du jag blev lite rastlös efter att du for, borde ha övertalat dej att komma in...vi har ju burkmat här för småbarn :O)

Lantlig Längtan sa...

Det har varit många regniga dagar nu, så regnkläder är bra att ha :) Emils första storlek var faktiskt så stor som 92. Det första året han använde regnjackan och byxorna var de lite stora, men han har kunnat använda dem ända tills nu och nu har vi ju nästa som får börja använda dem.... Så min rekomendation är också att ta rejäla numror, på så vis blir det också mer ekonomiskt!
Hoppas vi hinner ses fler gånger, jag och barnen borde ha skyndat lite mer så skulle vi ha hunnit prata mer :) Men det var kul att träffas och samtidigt få se er söta lilla pojk som redan hunnit bli så stor :)
Ha en bra helg!

maria sa...

Nu har jag antecknat den lååånga och tunga listan från dej, hur ska jag få prackat allt i bussen sen, hå håå ja ja......;-)

Hoppas du får en trevlig lördag, Det tänker jag ha ;-)!

Flickan på landet sa...

Vackert vackert!Ja regnvädret har nog räckt bra till :) För mej har det känts skönt så har jag kunnat städa o baka hela veckan ;)
Ha en trevlig söndag!!

Galleri MochB sa...

Varje morgon åker vi också förbi en åker full med solrosor! Piggar verkligen upp när det är dystert väder ute :O)
Kram Mia

grinden på glänt sa...

Härligt!