torsdag 10 december 2009

Ännu lite ätbart

Håller tydligen på att förvandla hela bloggen till en bak- och matblogg, så jag ska göra ytterligare ett inlägg som går i ätandets tecken... Sen får det vara slut ett tag! :)

Bakade häromkvällen bröd åt maken. Ja, han äter eget bröd, glutenfritt.

Att baka glutenfritt är kanske inte det allra roligaste som finns; degen är så kladdig och klistrig, så allt som kommer i kontakt med den fastnar som om det var lim, den färdiga produkten är ingen gastronomisk höjdare, och till råga på allt lyckades jag denna gång förstöra visparna till min assistent... :) Det går inte alltid som man tänkt, men bröden blev faktiskt sist och slutligen helt bra, och gubben var nöjd!
Tur att något lyckas i alla fall! ;)

Ska ta och snurra ihop lite bröd till mig själv här också bara jag får samlat lite krafter... :) Det är ju få saker som slår hembakat och nygräddat!

Ta hand om er!

4 kommentarer:

eirikas sa...

Trevligt med mat och bakverk, så ingen fara att du bloggar om sådant :) Jag måste ta fram auraosten och pepparkakorna nån kväll när ungarna gått och lagt sig - blev alldeles sugen när jag såg dina härliga bilder! Det ska säkert bli riktigt skönt med en ledig jul i år! Hoppas du får ha gubben hemma också!

Solsjö - Under en vind sa...

Ser gott ut!

jag skulle också behöva ge mig på att baka en del nu innan storhelgen....en annan dag kanske...

Vill passa på att önska dig en riktigt GOD JUL!
Kikar in igen innan dess men har svårt att hinna med skrivandet...

Kram!

Flickan på landet sa...

HÄRLIGT :-)

klipposfia sa...

Det egna brödet är toppen! fast ibland är det tögot om man behöver bröd och inte vill/ork baka:) men säg vad som är roligt jämt! Det glutenfria måste ju nog vara en speciell konst det också att få till:)