söndag 26 juli 2009

Lite praktiskt pynt :)

All ledig tid tillbringas vid bygget, så jag hinner inte med så mycket annat än måla panel, både utvändigt och sådan som ska vara inomhus, och bygga och renovera.
När jag har möjligt drar jag ändå iväg på loppis, något av det allra bästa med sommaren!

Det har blivit en hel del loppisfynd den senaste tiden, och idag ska jag visa de allra nyaste.
Igår var det äntligen dags för Gammaldagstorg, årets höjdpunkt! :)

Hittade två, enligt mig, underbara skärbräden i porslin! Första varvet köpte jag en liten blåvit, men när jag gick runt ett andra varv, då hittade jag den jag bara inte kunde motstå! En härligt krackelerad ljus skärbräda som jag blev störtförälskad i! :)

Gillar mönstret som är längst ut i kanterna, och krackeleringen (som tyvärr inte syns så bra på bild...) gör mig nästan knä-svag :)

Jag försöker att inte köpa saker jag inte har användning för, men mitt ha-begär blev enormt när jag hittade dessa två skärbräden, så jag kunde inte hålla mig! Blir nog så att jag får hitta på något att ha dem till, förutom prydnad! ;)

Sköt om er och ha det gott!

16 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Du kan inte gissa hur det harmar mej att jag missade torgdagen! men kanske nästa år... Jo mamma hälsade från en hel del som hon inte visste vem de var :O) så det var ju skoj! Och nu blir jag ju riktigt nyfiken på gåvan. Har nämligen inte träffat henne ännu ;O)

Finfina saker du också hittade!

Och jag minns när jag själv stod och målade för två somrar sedan... brädor och brädor och brädor. Ibland grät jag en skvätt när det aldrig verkade ta slut :O) Men sen är det ju så roligt när allt är klart!!!

Nicole sa...

Vilka härliga skärbräden, speciellt det större. I år blev det inget gammaldagstorg för oss, vi for på en utfärd söderut istället, men jag skulle så gärna ha varit i Jakobstad också och njutit av den härliga stämningen!

sabina sa...

Nej men vilka fynd!!!! Jag skulle också ha köpt dom! :)

Anonym sa...

Å vilka ljuvliga!
När vi kom hem berättade berättade Sara åt sin far, att vet du, mamma köpte ingenting på gammaldagstorg! Det var nog första gången mamma har varit till stan utan att köpa något!:))

Anonym sa...

halloj,
oj vad du har skrivit massor sen jag senast kikade in här! Kul :)

Vilka härliga porslinsbrädor du hittade, den vita var RIKTIGT fin, förstår att du är glad i den :)

Vi gick också ett varv, men jag kom hem tomhänt iår. Men nu siktar vi på juthbacka.
Hälsningar från en semesterslö camilla :)

sabina sa...

Det är en bomullsmatta i grå-vitt från Nyblom&Kollén. Jag köpte den från Lantlifs Anettes butik när vi var i Kalix en gång. Den är väldigt tacksam. Praktisk också då den går att svänga så man behöver inte tvätta den sååå ofta.

Janna sa...

Så fina foton!!
Har du annars fått dina kattungar ännu? Visst får vi se några foton på dem när du får dem... Sköter syrrans kattunge för tillfället och man blir nog smått förälskad... ;0)

Ett hem på landet sa...

Hejsan!!!
Undrar så hur det går med bygget, dax för några uppdateringsbilder snart måntro?
KRAM

Lantliga drömmar sa...

Janna: på måndag om två veckor är det tänkt att vi ska hämta dem, får se var vi befinner oss då... ;) Skulle ju vara bäst om vi hade ny adress redan då, men vi får se hur det går...! :)
Jag längtar så efter dem, hoppas de är lika söta då vi hämtar dem som när de var små, små, små! :) Ska nog visa bilder, och så kan du ju komma och hälsa på så får du se dem på riktigt!

Maria sa...

Nämen vilka underbara brädor, förstår att ha - begäret väcktes...tycker själv det är jätte längesen jag köpt nåt på impuls som bara skrikit efter mej....hmmm, kanske mot hösten kommer köpivern i mej igen :O)

Nu blir det nog sovdags för min del, klockan är nästan halv tolv....och den tiden brukar jag alltid sova !!

eirikas sa...

Blir alldeles hungrig och 'snål' på soppa när jag tittar på dina vackra bilder i inlägget nedan :) Hoppas att det går bra med brädorna och bygget - det är säkert intesiva dagar! Fina fynd du gjort!

Flickan på landet sa...

Åhhh härligt härligt!Jag är sååå led att det var så proppat med folk att jag inte orkade gå runt med tvillingvagnen och trängas utan tittade bara några bord och for iväg sen...Dina fynd är bara för fina :-)

klipposfia sa...

Visst ska man slå till då man hittar sånt som gör en knäsvag:) annars harmar det en efteråt....så längesen jag åxå bloggat så jag har inte sett dina ljuvliga grönsaksbilder! Man riktigt ser hur vitaminerna kryllar:) Är det månne snart ni ska flytta? har ännu inte kommit mig dit å kolla! Tänkt om ni har nån viss dag ni måste vara ut eller så.....god fortsättning med allt det ni håller på med! så ses vi förr eller senare:)

Lundagård sa...

Den stora skärbrädan är verkligen underbar, toppenfynd!
Annars angående din kommentar för länge sen när du läst vår gamla husblogg: såklart kan ni bygga nytt hus med naturmaterial och kom väldigt gärna och hälsa på oss till bygget någon gång tillsammans med din man så kan vi köra lite "omvändelseprat" :-)

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så fina fynd du hittat.
Själv har det inte blivit av att åka på nåt loppis, fast jag så gärna velat.
~Marita~

Nilla sa...

Hej vännen!

Gick också på gammaldagstorget och kikade på porslinsskärbrädor (långt och konstigt ord) men jag blev för snål, tyckte det var så dyra priser på dem? Eller så var jag dålig på att söka. Underbara brädor som du hittat iaf :)

Måla brädor är inte så kul men man får försöka hålla i minnet hur fint det blir till slut. Kommer snart att börja med vinden, vårt blivande sovrum, måste vänta på att det blir lite svalare först, annars steks man där uppe under det svarta plåttaket. Men igår var vi och inhandlade plankgolvet dit och oj så mycket närmare det känns bara för det :)

Ha det bra och hoppas du får njuta av det vackra vädret också. Vilket slut det blev på semestern :)

Dags att städa och sen ner till stranden med fröken Ida, som hellre tillbringar sina dagar i vattnet än på land :D

Kram Nilla