fredag 11 april 2008

Recept och något nytt!

Så många som ville ha receptet på vinbärsbakelserna!
Självklart ska ni få det! :-)

Måste bara få berätta först...
Var för några dagar sedan på loppis, och hittade ett skrivbord som jag blev helt förälskad i. Tyvärr fanns det inget pris på det, men följande dag ringde de från loppiset och berättade hur mycket det kostade.
Skickade dit mina föräldrar, då de har mycket kortare väg än jag till loppiset.
Skrivbordet var väldigt dyrt, men jag hoppades att min duktiga pappa skulle få ner priset, för jag ville verkligen ha bordet!

Drömde om det på natten och jag bara såg framför mig hur fint det skulle kunna bli...

Igår på eftermiddagen skickade mamma mig ett sms där det stod "du har just köpt ett skrivbord!". Gissa om jag blev glad?!
Pappa hade fått ner priset med nästan 100 euro, så även om det blev mycket dyrare än jag tänkt, så är jag helnöjd! :-)

En snygg bild från vårt välstädade garage...

Alla säger att jag inte får måla skrivbordet, och ja, jag VET att man inte får måla gamla möbler för det förstör värdet osv, men det är ju ändå viktigare att jag gillar det, för som jag sa till maken; det är inget vits att jag tar in det sådär, och blir irriterad varje gång jag ser det!
Samtidigt vet jag ju hur arg jag kan bli på folk som förr i tiden målade om gamla fina saker i någon hemsk färg...

Men jag vill ju inte ha det ekfärgat, vill ha vitt!
hJag undrar också om det är en riktig "Äpplet"-möbel, eller bara låtsas? Någon som vet? Kanske jag borde ta mig en tur till en antikaffär och fråga, bara för att stilla nyfikenheten...

Har ännu inte hunnit göra något åt det, då maken ville ha mig med till sitt jobb igår kväll/i natt, och att vårda kärleken är ju viktigast, så bordet får vänta till nästa vecka då jag nu ska jobba hela helgen.

Okej, här kommer nu receptet på bakelserna! :-)

Röda vinbärs bakelser

75 g margarin smältes

4 äggulor

3 dl socker

1 ½ msk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

3 msk kokande vatten

2 ½ dl mjölk

2 tsk bakpulver

Vispa äggulorna och sockren. Rör ner vetemjöl, bakpulver, vatten och mjölk, och blanda. Blanda till sist i det smälta margarinet, bred ut smeten i långpanna, och grädda 12-15 min, i 200*C.

Marräng:

4 äggvitor

4 dl socker

1 msk vaniljsocker

Vispa till fluffigt skum under tiden kakan är i ugnen.

Ca 4 dl röda vinbär

Bred vinbären över kakan, häll över marrängen, och grädda ytterligare ca 5 min.

Bakelserna går också bra att frysa!


Ha en skön helg allihop!

Kramis!

26 kommentarer:

Nettan sa...

Jättefint skrivbord, men vet inte heller om det är " äkta " Äpplet, har själv stolar & bord, men det ser inte ut så...men klart det ska bli VITT ;0)!!
Tack för receptet, kul & prova ngt. NYTT..=0)
Ha en Trevlig Helg...
Kram Nettan

Anonym sa...

ska se om det går att heja på dej i dag.......

Anonym sa...

Okej jag skrev redan igår men det gick inte så bra. Alltså som anonym är jag nu Isa. (Jag förlåter mycket, och det kom ju så mycket folk just då. Vi glömmer det där.)
Man kunde äta bakelserna med ögonen, och det var kul att få reseptet, det blir att pröva, för röda vinbär har jag. Tack.Lycka till med nya rosa filten och så skrivbordet, som man inte riktigt skulle måla, men visst får man göra vad man vill med det man äger.Det kan bli riktigt fint. Ser nog någon detalj i guldfärg, men det är ditt skåp. Vad ska du ha i det?
Snart får jag se din färdigtvirkade vita filt...ha det bra.

Kamomilla sa...

Oj hjälp så fint det är!!!!
Jag tror nog jag också skulle måla, fast jag inte alltid tycker att allt ska vara vitt. men om det var mörkbrunt skulle jag inte råda att måla. Men nu så...

Lotta sa...

Supersnyggt skrivbord! Och jag hade inte tvekat att måla det. Jag tror på att det är bättre att en möbel blir omgjord som man vill ha den, och älskad. Det finns alltför många möbler som bara står på vindar, i lador eller slängs på tippen. Då är det mycket mer kärlek i att göra om dom. Så måla du det om du känner att du vill ha det i vitt.

Ha en härlig helg!
Kram
Lotta

drömmen om vitt sa...

Superfint skrivbord.Håller med ,man ska vårda kärleken.
Trevlig helg
Lotta:)

Flickan på landet sa...

Men ååh så snyggt. Jag undrar om det inte är samma skrivbord som jag sneglade på häromdagen :-) Men jag behöver inte fler skrivbord så därför tittade jag inte så noggrant men både jag o väninnan tyckte det var jättefint!!
Och du, måla säger jag också!!Annars blir du nog irriterad på det i framtiden :-D

Trevlig helg!

Galleri MochB sa...

Tackar så mycket för receptet! Undrar nu om jag har kvar några vinbär i frysen... Vilket härligt skrivbord du hittat. Ett sånt har jag också drömt om. Och jag skulle också ha målat det vitt...:O) Ha en skön helg!

Smått och gott hos Lina sa...

Så fint skrivbord! Härligt med fynd. Tycker också att du ska måla det vitt om det är ett vitt skrivbord du vill ha. Det kommer att bli jättefint!

Tack för receptet! De ser jättegoda ut.

Kram

Gårdsromantik sa...

Det var ett vackert skrivbord!
Kolla för säkerhetsskull om det är äkta!

Tack för receptet

Kram Maud

Ann-Sofie sa...

Väldigt snyggt skrivbord. Jag skulle nog också resonera som du. Om du vill ha det vitt så ska du måla det vitt!!

Tackar för receptet!!

trevlig helg!

Anonym sa...

Hej!
Så roligt att du hittat ett skrivbord!! Och det är jättefint!!
Jag tror nog också att jag skulle måla. Säger som kamomilla, hade det varit mörkbrunt hade jag nog inte gjort det.
Tack för receptet, det måste jag pröva, tror jag har röda vinbär i frysen!
Trevlig helg!

Nicole sa...

Vilket fynd! Nog är det en speciell känsla då man hittar något som man verkligen vill ha. Det blir säkert jättevackert i vitt-inget att fundera på!

Anonym sa...

goda kakor!

Kristin sa...

Hej! Jag har precis skrivit om våra äpplet-stolar, som jag målat om i vitt. Jag vill inte heller ha det ekfärgat eller mörkbetsat. Jag tycker inte det är någon fara att du målar det vitt, det är ju inte någon jättegammal möbel utan förmodligen från 1910-1930, och äppletmöbler är ju inte direkt unika utan tillverkades i stor skala, så det är ju inget helgerån direkt. Om du vill ha det vitt så tycker jag absolut att du ska måla det vitt!

Vet inte om det är det "äkta" äppletmärket, jag har som sagt 6 st äppletstolar och de är av tre olika modeller - ingen ser ut som ditt äppelmotiv! Jag fick ingen som svarade på mitt inlägg om vilket som var det äkta äppletmärket, kanske får du det av någon som vet.

Ha en bra helg! Kram Kristin

sabina sa...

Oj, va fint! Förstår att du ville ha det! Det blir säkert fint i vitt!

Lallis sa...

Men oj vad bakelserna så smarriga ut:)
det receptet måste jag spara:)
Tusen tack, vännen!
Fint skrivbord!!
Kram Lallis

LOPPISLIV sa...

Så fint skrivbord du fått tag på...ha inte dåligt samvete för att du vill måla det vitt...det hade jag gjort på direkten *fniss* jag har aldrig ångrat att jag målat något vitt och jag målar det mesta ska du veta om det inte är rätt färg från början...en del riktigt mörk ek låter jag dock vara som min kista jag har i finrummet den vill jag absolut inte måla för allt i världen....Tackar för receptet ser mums ut...det ska jag prova någon dag...Trevlig helg...Kram Paula

Tegsta G�rd sa...

Ska genast sätta igång med att testa ditt recept! Så har jag något att bjuda kollegerna på i morgon:) Du har alltid en massa gott på gång:)

Nilla sa...

Grattis till ett urfint skrivbord och stort tack för ett smarrig recept. Ska nästa helg fira lilla damen som fyller 2 år och då ska jag prova baka de där, såg så goda ut =)

Ha en skön söndagkväll,

Kram Nilla

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket fint skrivbord!!! Hellre måla och älska det än att bevara och vantrivas är mitt resonemang! Värdte har jag ingen glädje av ändå om jag inte tänker sälja en möbel...eller hur?

Tack för ett mumsigt recept!

Ha en skön kväll, kram!

Anonym sa...

Vad är det här nya som du har på sidan, nåt med feed....?

Anonym sa...

Grattis till skrivbordet, det är jättefint!

Åh, det där receptet lät helt underbart! Jag är på jakt efter recept med just vinbär i, vi har en hel del vinbärsbuskar på landet, så det här ska provas!

Maria sa...

Jättefint skrivbord....och kan bara tänka mej hur det ser ut i vitt :-)....Skulle verkligen vara roligt med virkkväll bara Ivar får lite bättre kvällshumör *ler*....om man inte tar det från klockan 21:30 typ HA HAA......(sist gick det ju väldans bra sen när han somnade)

Anonym sa...

haha, tur var det andra också som ville ha recpetet på dina bakelser..det började vattnas i munnen när jag såg dem så det var kul att återvända hit och se att du satt upp receptet! :)

vilket fynd du har gjort med skrivbordet! gillar verkligen inredningen i er lägenhet, det är såå hemtrevligt och mysigt. måste komma med c å hälsa på er snart. alltför länge sen sist.

johanna

Malin - I min trädgård sa...

Men vad de såg smarriga ut! Mums!