onsdag 5 november 2014

Vintervärld

I morse när vi vaknade var världen vit, och aldrig har det varit så roligt att komma ut! Efter att ha totalvägrat att gå utanför dörren de senaste dagarna, hann storebror knappt komma ur sängen innan han skulle ut. Och ut for vi!

Jag passade på att fota lite före solen hunnit stiga upp, och dimman låg sådär vacker längs marken. Sen blev det snöskottning för hela slanten, och efter två timmars skottande kände jag mig som en kokt spaghetti, men uppfarten var framkomlig igen.

På eftermiddagen blev det igen en par timmars vistelse ute, och vi åkte både snowracer med grannbarnen och fotade lite mer.
Lagom frusna gjorde det gott att efteråt komma in i värmen och äta en rykande varm soppa med nygräddad pannkaka till efterätt.
Åh så jag älskar vintern!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad vackert! Idylliskt.
Vilken färg [märke/nyans] har ni på huset,
eller har ni månne kokat själva?

Lantliga drömmar sa...

Nej, vi har inte kokat själva. Målade garaget med faluröd slamfärg från Uula för många år sedan, och för att få samma nyans blev det köpisfärg denna gång också. Lätt att jobba med, och bara att tvätta bort med vatten [+ lite linoljesåpa om barnen använt bilen som målarobjekt ;)]

Anonym sa...

Tack, funderade just om det var denna. Gillar att den är lite mörkare. Vi ska ju ha målat ännu ett varv sen i nästa år kanske, och jag fantiserar om att vi då skulle välja en lite mörkare kulör. Den som lever får se, nu njuter vi av vintern först :)

Ja slamfärg är faktiskt superbra när barnen är med. Skönt att höra att också andras barn hinner med upptåg ;)

Lantliga drömmar sa...

Jodå, här hinns det med både ett och annat ;)
Vi tycker om färgen just då den är lite mörkare än den vanliga s.k. italienröda. En perfekt nyans för oss! :)

Bara anna sa...

Oh så vackert!!! Och vilken mysig blogg!

Får jag vara nyfiken och fråga vad du jobbar med ?

Önskar dig en skön dag....

klipposfia sa...

Hurra! nu slapp jag in på din blogg:) såå längesedan! allt sedan vi såg er i skogen så har jag tänkt skicka och fråga om hur jag slipper hit...är ju nyfiken på hur ni har det dit på ana sido åge...det är ju så långt hrm...

Lantliga drömmar sa...

Bara anna: Tack! :) Jag har jobbat inom köksbranschen, men är numera hemma med barnen.