måndag 17 november 2014

Dricka vatten
Jag är en riktig vattendrickare. 
Vart jag än far, har jag en vattenflaska med mig. 
Ja, den ligger i vagnskorgen när vi är ute på promenad, den är i bilen när jag åker in till stan för att handla mat, och den står alltid, alltid bredvid sängen så jag får ta några klunkar när jag vaknar mitt i natten och är törstig.

Vatten som smakar plast är jag däremot inte förtjust i.

Våra flaskor i rostfritt stål gör att vattnet smakar bara vatten och inget annat, och det gillar vi! Maken har med sig sin flaska till jobbet varje dag, jag och äldre sonen har med våra när vi är ute och går eller cyklar, och minstingen har en egen flaska med droppsäker pip, men den har vi faktiskt inte testat än. De få gånger han druckit något annat än mammas mjölk har det varit nappflaskan i glas vi använt.

Förutom det goda med att vi slipper alla bismaker (och gifter!), så är flaskorna i rostfritt hållbara och nästintill eviga. Enorma mängder plastflaskor, och annan plast, hamnar årligen i soporna och i sjöar och vattendrag, och förstör miljö och natur både vid tillverkning och förbränning/nedskräpning.
Mer och mer försöker vi undvika engångsartiklar och satsa på sånt som håller, länge!
Att minska på vår konsumtion är ett steg i rätt riktning, att välja det hållbara alternativet när vi står där i affären och velar, är ett annat.
Varje steg vi tar är hemåt.
Varje steg är viktigt.

men ja, ibland fuskar jag, och då köper jag en flaska mineralvatten med citronsmak, för det är något jag verkligen tycker om! :)

Inga kommentarer: