fredag 27 februari 2009

Mumsigaste chokladkakan

Vad passar bättre än att inviga helgen med några bitar nybakt chokladkaka!
Så god så bitarna bara slinker ner, en, efter en, efter en...

Får ta träningen en annan gång, nu ska vi bara njuta av att vara lediga! :)

Favorit-chokladkaka

3 ägg
4,5 dl socker - blanda och vispa

4,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/4 dl kokt vatten
1 1/4 dl mjölk
210 g smält margarin el. smör

Blanda ner allt i ägg-smeten, bred ut i långpanna och grädda i 200*C "tills kakan är genomgräddad". (Kanske 20-30 minuter, har faktiskt inte kollat klockan...)

Låt svalna, och gör glacyren:

200 g choklad (Fazers blå eller vad du gillar mest)
1½ dl grädde.

Smält chokladen i vattenbad, oh vispa ner all grädde på en gång. Blanda till en slät och jämnfärgad choklad-röra.
Bred över kakan, dekorera ev. med strössel eller ringla över en blandning av:

2 dl florsocker
2 msk vatten
några droppar pepparmyntsolja

Lycka till! :)

Ha en skön helg!

7 kommentarer:

klipposfia sa...

Den måste jag bara pröva nån gång! Lyxigt med choklad ovanpå...har bara recept på kakao,pudersockerglasyr.....fina saker;)

sabina sa...

Mums! Nu blev jag snål.. :) Den ska jag prova! Tack för receptet! I mitt nästa inlägg ska jag lägga ut ett recept på salta bitar som jag tycker är jättegoda!

StrandviksVillan sa...

Ahaaa! Jag brukar göra glasyren av margarin, kakao och florsocker, men det där lät ju verkligen enkelt och smarrigt!

Galleri MochB sa...

Eftersom vi kalasar hos oss nu, har vi också inmundigat en hel del godsaker...:O) Tack för ett nytt recept!

Mamsell Lufolk sa...

Oj, vad mumsigt det låter! Måste absolut testa den nästa gång det ska bakas. :-) Allt med choklad brukar blir bra. ;-)

Mysiga filtar du jobbar med. Min är heller inte klar än, men jag jobbar med den alltid då o då. Jag har tjockt garn och stor nål, så därför har jag ännu tålamod. Men tyvärr blir den naturvit och inte vit som jag trodde, så det tar ju förstås lite på motivationen.

Nicole sa...

Ojoj så gott det såg ut! Jag brukar göra glasyr på florsocker och kakao, men det där såg ju absolut godare ut!
Fina filtar du håller på med också. Det är lite samma sak med mig, det som inte går fort, blir aldrig färdigt...Nu håller jag på med Tilda-påskkaninerna som jag började med före påsken ifjol...

Maria sa...

MUMS!! Visst var det sådana du bjöd på då vi var dit sist....de var URLÄCKRA! De ska bakas sen då jag slutat SÖTSTREJKA ;o)