tisdag 20 maj 2008

Nya, bra o. dåliga inköp

Jag önskar att jag inte skrivit tidigare och berättat att jag blivit utmanad av Huset på landet, för den utmaningen var betydligt svårare än jag trodde! :-)

Efter att funderat i flera dagar fick jag ta hjälp av maken! Vad är det nyaste, bästa och sämsta jag/vi köpt?

Nyaste var inte svårt, den saken hämtade jag idag.
Makens bror och hans fästmö var i helgen till IKEA och då hade jag beställt lampan jag önskat mig så länge;


Tycker så mycket om den, men nu när den väl är här, passar den inte alls! Den är ju alldeles för stor för vårt skrivbord, ser ju inte klokt ut, så just nu är den mitt sämsta köp också, även om jag gillar den massor! Nå, en dag kanske jag hittar en bra plats för den! :-)

Bästa köpet var svårare, men faktum är att både min och makens spontana val föll på antingen vår säng, eller så vår tomt!
Då sängen är lättare att fotografera just nu, väljer jag den! :-)

Efter att ha sovit i en 1,20 meter bred säng tillsammans i några år, var det väldigt skönt när vi flyttade och fick plats för en stor skön 1,80 meter bred säng från Jensen. Det finns inget skönare än att få krypa ner i den på kvällen och vakna upp i den på morgonen! Vill aldrig lämna den, så skön är den! :-)

Sämsta köpet var det svåraste, och här var det maken som kom på det efter att ha tänkt länge. Min assistent från Elektrolux är vårt absolut sämsta inköp!

Dyr var den, och varje gång jag använder den blir jag lika arg. Bröddegen blandas inte ordentligt, så den får jag ändå knåda för hand, och bakskålen är opraktisk både att tömma och att diska. Den står alltså alltid inne i skåpet, och får komma fram max ett par gånger om året...

Alla jag vet har redan fått utmaningen, så jag skickar den inte vidare till någon speciell, men om DU inte fått den, så varsågod och anta den! :-)

Nu blir det musikkväll vid skolan tillsammans med syrran och hennes söner!

Ha det gott!

11 kommentarer:

Grinden på glänt sa...

Ja, det är så roligt när man ser nåt vitt direkt man kommer hem. Fler rum skall också omvandlas men det tar ju ett tag...

Roligt att få se vad du/ni valt att ta med i utmaningen. En sån bred säng skulle min man (jag med för den delen) vilja ha. Nu har vi 1,60 bred men 1,80 vore drömmen! Men snart skall sängen bytas ut så då har vi ju chansen... ;)

Anonym sa...

En sån assistent har jag också, vi fick en i bröllopspresent, men den används inte ofta!
Lampan från ikea hade jag också tänkt köpa, tycker den är så fin, men när jag såg den konstaterade jag också att den var så stor och inte skulle ha passat där jag skulle ha den! Men den ÄR fin!
Åh, jag har haft sån ångest i dag för att jag lade ut bilder på mitt kök...det är ju inte vackert..men nu har jag visat det iaf..

Mamma Anka sa...

Ett tips när det gäller Elektrolux-monstret; TRADERA :-)
Lampan är jättefin men håller med om att den ser lite för stor ut.
Citerar grinden på glänt
"Nu har vi 1,60 bred men 1,80 vore drömmen!"

Jag antar utmaningen och skickar den även vidare. :-)

Strandviks-Villan sa...

Den lampan är så jättefin, skulle gärna ha den själv. Du hittar säkert en annan plats åt den snart! Er sänggavel är också väldigt fin!

Inredningstokig själ sa...

Lampan är urtjusig!! Lägg passan på så passar den där på bordet! Och sen i ert nya hus hitter den säkert en ännu bättre plats....sängen är underbar, fin gavel!!

Har också en assistent som jag fick av föräldrarna till brudgåva och den använder jag en gång i veckan då jag bakar bröd, och den är super bra! (minns inte vilket märke den var)

Huset på landet sa...

Ja, visst var det en utmaning som krävde lite tankeverksamhet =)?
Härlig säng har ni och lampan hittar nog sin plats småningom. I vår säng är vi som mest 4 personer, så 1,80 bred säng finns nog på vår önskelista oxå!

Galleri M&B sa...

Så är det ju ibland... Man drömmer om något jättemycket, och när man väl får det så passar det inte alls. Fast jag tyckte nog lampan passade på skrivbordet ändå...:O) Och härlig sänggavel!!

Annika sa...

Oj ytterligare en fin blogg!! Hur många finns det egentligen?? Vad mysigt Ni har. Skrivbordet var jättefint. Känner igen mig i Ditt samlande, klistermärken, biobiljetter, stenar mm mm. listan kan göras låååång. Ska kolla in Dig igen var så säker. Kram Annika

Mamma Anka sa...

Nu har jag äntligen lyckats hitta saker till utmaningen.
Nytt inlägg i min blogg.

(underbara verktyg du köpt!)

Anonym sa...

Jag har en likadan assistent, och den är mitt bästa inköp :) Jag använder den varje vecka och den fungerar lysande. Min mormor hade en likadan, min mamma har en likadan och nu har jag en. Jag tror nog att du kanske har fått ett dåligt exemplar ;)

Leva som jag sa...

Tänk va lustigt det kan bli. Ditt sämsta köp är mitt absolut bästa. Jag använder den nästan dagligen till bakning och massor annat. Vill gärna bli inbjuden till din privata blogg, om det är OK
kramar Malin