lördag 12 december 2015

Vi har flyttat!

För två och en halv veckor sedan flyttade vi äntligen in i vårt nya hem. 
Vårt mål var att vara inne den 24.11, och det blev två rejält hektiska veckor före det, då vi hade inbokat olika barnvakter för varje dag så att jag skulle kunna måla, måla och måla. Hann få gjort nästan allt som var på "måste-vara-klart-innan-vi-flyttar-listan"; trappan lämnade omålad, och badrummet ska målas två varv ännu, men vi flyttade in som planerat - och det känns helt fantastiskt!


Köket, som badar i ljus när solen lyser, och som är vårt absoluta favoritrum!
Fönsterfoder, golvlister och någon slags "galler" ovanför kyl- och frysskåpen ska ännu fixas - i något skede ;)


Från köket sett mot hallen. WC-dörren är klar, dörrarna till grovköket, till vänster, och sovrummet, till höger, får vänta på färg till nästa sommar. Smygen mellan hall och vardagsrum ska förstås målas, och även här ska golv- och taklister samt dörrfoder på plats när de är målade.


Ja, det är halvfärdigt, men vi bor, och självklart måste jag julpynta lite mitt i allt det ofärdiga.
Vi njuter, jag har pausat från allt nu pga trötthet efter slutspurten, men idag grabbade jag tag i målarpenseln igen och fick lite färg på några taklister. Vi tar lite i taget, gör det som känns roligt och NÄR det känns roligt, och däremellan är det bara så skönt att vi äntligen är här, på plats i vårt nya hem!

[För tätare uppdatering finns jag på instagram som @abrams_huldamaria . Bloggen kommer jag att fortsätta med som tidigare, men just nu prioriterar jag inte riktigt att sitta framför datorn, så därför kör jag snabbvarianten lite oftare ;) ]

5 kommentarer:

Unknown sa...

Lycka till! Ni har så fint och vackert i ert nya hem. Och det är verkligen härligt att ha ett så ljust kök. Jag kan föreställa mig hur lyckliga ni är att kunde flytta in i huset innan julen. God jul till dig och hela familjen! <3

Miascgamla hus sa...

Ihanaa, kun pääsitte jouluksi muuttamaan omaan taloon, onnea! Keittiö on kyllä niin upea ja tuo puuhella kokonaisuus on ihana. Instassa huomasinkin tuon ihanan vanhan julisteen mikä on puuhellan vieressä, niin ihana!
Ihanaa joulunaikaa teille :)

Elina/Italianpunainen paritupa sa...

Onnea uuteen kauniiseen kotiin! <3

Malin sa...

Ni kom in i november som du menade, måste ju kännas jätte skönt nu!
Även om det är en del kvar är det tid att njuta nu, och sen göra färdigt vartefter man
har ork och lust. Ser mysigt ut där! :) h. Malin

Lantliga drömmar sa...

Airisrannan Päivi: Tack! :) Ja, jag älskar ljuset i vårt kök, det är nog rummet där vi tillbringar mest tid hela familjen! Det är skönt att vara här nu. En riktigt God Jul till dig också!

Mia: Kiitos! :) Tuntuu kyllä ihanalta olla täällä, ja keittiö on todella suosikkihuoneemme! Julisteesta pidän todella paljon, olen niin iloinen että löysin sen! Oikein ihanaa joulunaikaa teillekin! :)

Elina: Voi kiitos! ♥

Malin: Tack! Ja, det är nog så otroligt skönt, även om det finns massor kvar att göra! Men vi njuter verkligen och tar det som det kommer! :)