tisdag 1 september 2015

Tummen upp för färg!


Smått trött på att hela huset gick i vitt p.g.a den grundmålade panelen, ville jag ha in lite färg i vårt blivande hem. 

Sent en lördagkväll blandade jag så lite svart linoljefärg med vit, tog ett djupt andetag, och förändrade två väggar i grovköket.


Blått blev det, eller lite sådär mörkt blågrå med betoning på blå. Ser kanske lite "vilt" ut på bild, och eventuellt gör det det i verkligheten också, i andras ögon, men jag är glad i förändringen Så skönt med lite färg, mer färg till folket säger jag bara! :)


Färgen är blandad för att matcha tapeten som kommer på motstående vägg i grovköket, vid arbetsbänken vid fönstren.
Tapeten fastnade jag för genast jag såg den, och jag kände att jag bara var tvungen att få den på någon vägg i huset! 
Tror den kommer att passa bra i grovköket, det är en tapet som jag blir glad av, och var om inte just i grovköket med all klädtvättning, sortering, vikning av tvätt och så vidare behövs det något som får en på glatt humör!
Klädvård hör förvisso till min favoritsyssla hemma, men visst är det extra roligt att få omge sig med sånt som man blir glad av! :)

4 kommentarer:

Mias Gamla hus sa...

Kaunista, väriä saa olla :)! En ole ikinä sekoittanut pellavaöljymaalia, täytyy kyllä joskus kokeilla. Kaunis on myös tapetti - tulee varmasti todella hieno!

Lantliga drömmar sa...

Mia: Kiitos! Niin saa olla, haluan ehdottomasti vähän väriä elämäämme ja kotiimme, muttei kuitenkaan liian paljon.
Sekoitin kyllä valmiit maalit keskenään, oikeista pigmenteistä en ole vielä sekoittanut, mutta kivaa kuitenkin sekoittaa niin että saa semmosta väriä kuin haluaa. :)

Lundagård sa...

Härligt, det blev riktigt vackert, stabilt och skön känsla tillkommer så säkert blir tvättstunderna angenämare. Vi har faktiskt vår dyraste tapet vid tvättmaskinen när jag tänker efter och det är nog inte så dumt att satsa just där, som med kristallkronan till badrummet! Fina saker! :-)

Lantliga drömmar sa...

Aja, ursäkta, jag har missat att svara dig. Tack, och tack för att du hjälpte mig komma fram till att det skulle vara lite färg där i rummet! ;) Jag tänker att det blir lite "guldkant på vardagssysslorna" med tapet och trevligheter i de normalt lite tråkiga rummen, sånt kan behövas!