söndag 12 juli 2015

Funnen: eftersökt möbel

 Fortsätter på möbel-temat med denna nyfunna skatt.


Möbeln har alldeles fantastisk snickarglädje.


Jag hittade, av en slump egentligen, denna rejäla pjäs i stallet hos grannen, av alla de ställen!
Har i flera år sökt efter något liknande, och så plötsligt står det där, ingrott med smuts och överbelamrat med hästgrejer, men så vackert.


Det blev stora skurartalkot här hemma sen, och när smutsen försvann syntes skavankerna och den rejält flagnande färgen bättre.
Jag hade hoppats på att kunna ta in skåpet i princip som det var efter att det blivit skurat, men tyvärr blir vi tvungna att ta bort färgen och ådringsmålningen då den nötts bort på stora ytor.


En låda saknas, glasen i dörrarna är borta, en "fotdekoration" måste tillverkas och så har skåpet fått fungera som pensel-avstryknings-ställe, men ändå. 
Med sina 245 cm kommer det nästan att nå ända upp till taket i vårt kök, och det ska fyllas med gammalt porslin, linnedukar och silverbestick.

Om man kan känna kärlek till en möbel, så var det minsann förälskelse vid första ögonkastet när jag såg detta mäktiga skåp. 
Måtten var vad jag letat efter hos ett köksskåp, krusidullerna lite mer än jag tänkt mig, men faktiskt - jag tycker det är alldeles fantastiskt!


13 kommentarer:

Mias Gamla hus sa...

Voi kun on kaunis kaappi! Tässä kyllä monen vuoden etsintä palkittiin :)

Elina sa...

Voi miten kauniita huonekaluja olet löytänyt!

Lantliga drömmar sa...

Mias gamla hus: Kiitos! :) No kyllä palkittiin! En meinannut saada edes nukuttua yöllä ;)

Elina: Kiitos, tykkään kyllä niistä kovasti! Vähän töitä tietenkin ennen kuin ne ovat kunnossa, mutta luulen että ne sitten antavat ihanaa tunnelmaa taloon :)

Mamsell Lufolk sa...

Jag dånar! Vilken skönhet!!! Förstår din lycka till fullo.
Jag läser ju inga bloggar längre och när jag plötsligt får för mig att kika in här så möts jag av detta otroliga fynd. Vilket välkomnande! ;-)

Lantliga drömmar sa...

Mamsell Lufolk: :) Fint om du känner dig välkommen, det är du ju alltid ;) Ja, jag är ju helt kär, det enda som grusar min glädje lite är stanken av musskit... Hur blir man av med den??

Malin sa...

Vilket fynd du gjort. Eller vilka fynd du gjort i sommar. Ibland har man flyt och ibland hittar man ingenting. Ska du ha skåpet obehandlat är det knepigt med musskitlukten. Kanske bäst att måla.Det är verkligen ingen ´massprodukt´ditt skåp.
Vackert! :) / Malin

Lantliga drömmar sa...

Malin: Ja, det är kul att ha lite flyt ibland! Väntar ännu på att få höra historien bakom skåpet av grannen, det enda jag vet är att det stått i granngården sedan typ 1800-kallt fram tills de rev huset på 40-50-talet nångång. Sen dess har det varit i stallet ända tills jag f.i.c.k. det i helgen.

Airisrannan Päivi sa...

Vilket härligt skåp du har! Soffan på tidigare inlägg (?) var också så vacker. Jag hittade din blogg via Mias Gamla hus, tack och lov. Jag försöker kommentera på svenska även om det är så lång tid jag har skrivit och talat det. :)

Lantliga drömmar sa...

Airisrannan Päivi: Välkommen hit! :) Tack, jag tycker också de är vackra. Svenska språket verkar flyta bra för dig fastän du inte använt det på länge! Jag får nog fundera både en och två gånger när jag ska kommentera på finska :)

Lundagård sa...

Ah, så roligt att se en bild på skåpet, Hanna berättade så jag gissade att ni hade fått en riktig skönhet och det var minsann rätt gissat. Sådana där skåp hittar man inte var som helst! Och soffan, superfin den också, så roligt att få fixa med mer konkreta saker som möbler. :-)

Lantliga drömmar sa...

Aja: Jamen visst är det! Det finns så mycket som skulle vara viktigare att fixa än just möbler nu, men precis som du skrev så är det roligt att få göra något mer konkret ibland! Då får man liksom lite mer kraft och lust till det andra sen också! Och du har så rätt, liknande skåp växer inte på träd, så jag är så glad att det fått flytta in hos oss :)

Anonym sa...

Skura ur skåpet med ättika och vattenblandning, vädra det luftigt, gör om det hela om det fortfarande luktar. Stoppa sen lavendel i påsar i skåpet och låt det stå och torka ut riktigt, sen är lukten nog borta/mimmi

Lantliga drömmar sa...

Anonym: Tack för tipset! Jag har skurat med ättika, sprayat ättika-vattenblandning på och låtit torka in, och slutligen gnidit/gnuggat in en citron var det luktade som värst, och lukten är borta! :)