torsdag 9 april 2015

Skåp, måla eller inte?


Köpte ett gammalt skåp för ett par veckor sedan. 
Jag har på något sätt hela tiden längtat efter att få flytta och få min walk-in-closet på vinden, tills jag en dag insåg att vi ju kommer att ha bara nedre våningen klar när vi flyttar in, och där finns inga platsbyggda förvaringsmöbler. 
Således blev det "inhandla skåp" på agendan. Något som ju inte alls är en lätt sak, då gamla skåp så väldigt sällan kommer till salu, och hittar man några så kostar de ofta en hel del.
Efter att länge ha letat efter riktigt gamla skåp, typ från 1700- och 1800-talen, och inte fått tag på några, så har jag hittat ett par 50-tals skåp. 
50-talet är egentligen en stilperiod som jag inte tycker passar in så bra i vårt hem, men hellre äkta trä än laminatskivemöbler från någon möbelaffär.


Inuti är skåpet rätt så rymligt, och fler hyllor är ju lätt att sätta in för ännu mer förvaring.
Tänker att skåpet blir bra för barnens kläder.


Ganska intressant tyckte jag det var att mellanväggen inte är hel, utan gjord av ribbor. Sidorna är dessutom rundade, något jag inte sett förut.

Jag tycker egentligen inte att man ska röra gamla möbler som är i original, men det här skåpet är väldigt slitet och lacken är repad på många, många ställen (syns på första bilden), därav det billiga priset. (och just pga det billiga priset fick skåpet också flytta in hos oss, fastän det är helt "fel stil").
Min undran nu då, är om jag ska måla skåpet eller om det ska få vara som det är, med sina repor och skavanker? OM jag målar blir det nog någon grå nyans, inte vitt i alla fall.
Vad tycker du?

7 kommentarer:

Malin sa...

m

Malin sa...

Fint skåp, men jag skulle absolut måla det grå. Kanske också sätta dit några ´lantliga ´hantag eller knoppar. / Malin

Lantliga drömmar sa...

Mmm, jag tror nästan det, det lutar nog mot färg! Nu är det bara mörkt och murrigt och tydligt 50-tal, kanske jag får gömt undan det med lite grått? :)

klipposfia sa...

Vilket härligt skåp! Roligt med möbler som har "personlighet". Gör som det känns bäst! Int förstör du något, det förstör nog mer om det stör dig varje dag att det är fel färg:) Här önskar jag ett sådant skåp i svart, grått är heller aldrig fel:)...vill och orkar man så kan man ju låta det stå en stund i sin orginalfärg så ser man lite då man boat in sig hur det känns...men det är ju den "långa vägen" :)

Lantliga drömmar sa...

Klipposfia: Jag har nog nästan bestämt mig för att skåpet ska bli grått, men troligtvis får det stå som det är nu ett tag först, tills övervåningen är klar kanske. Nu ska det trängas med ett annat skåp i samma färg (och det är i super skick så det ska jag inte röra!) i sovrummet som kommer rymma oss alla, så jag tänker att det blir lite rörigt med olika färger på varenda möbel i rummet. Så det blir väl den "långa vägen" här iaf! :)

maria sa...

Visa sen det gråa skåpet Heidi ;-)

Lantliga drömmar sa...

Maria: jag hinner nog sluta blogga innan övervåningen är klar och skåpet grått ;)