onsdag 15 oktober 2014

BygguppdateringVad är på gång vid bygget? Jo, golvet är lagt på hela nedervåningen, som är prio ett just nu. Övervåningen tar vi sen nångång.
Vi har fått upp trappan, dock saknas både räcken, stolpar och täckbräder ännu. Sen ska trappan också byggas in och få förvaring under.


Här har jag fotat från kvisten mot vardagsrummet. Hela hallen har fått panel, endast vid trappan saknas det ännu.


Vy från köket mot hallen. "Hörnrummet" är vårt blivande wc, där är golvet kaklat och tre väggar panelade. En vägg återstår alltså ännu och sen är det klart. 
I grovköket som skymtar lite suddigt rakt fram fuktspärras golvet som bäst och ska kaklas på lördag.


Kvisten fotad ur ett udda perspektiv. Taket är klart, golvet är kaklat, ytterdörrarna på plats. Panel, golvlist och foder runt dörr och fönster saknas ännu. Dörrkarmen som ska vara mellan kvist och hall fick vi förra veckan så den kommer snart på plats.


 Målandet av panel fortsätter. Här är det kvistpanelen som får färg, på vinden målas takpanel.
Hos oss sker inget i rätt ordning, så stommarna till köksskåpen monterade vi förra helgen. Hur kul som helst! Det behövs lite roliga jobb mellan alltihop så blir hela byggprocessen lite trevligare. Stommarna är ännu på fel plats och ska flyttas till motstående vägg.

I princip återstår alltså innertak och väggmaterial (tapet eller panel) och så är det att inreda och flytta in. Vi kommer verkligen inte att ha allt klart vid inflyttning, men eftersom vi bara bor några meter från nya huset så flyttar vi så fort som möjligt, och springer över och duschar då det behövs, om vi inte hinner få badrummet klart. Vi brukar säga att bara vi har wc och kök så flyttar vi, resten tar vi vartefter. Inget drömscenario att flytta in med småbarn och inte ha tillgång till dusch i samma hus, men jag blir galen av att bo fyra personer på 39 kvm som vi gör nu, så jag är nöjd bara jag får lite större ytor!

4 kommentarer:

maria sa...

Helt klart behöver ni mera ytor, jag lyfter på hatten åt dig som orkat bo trångt så länge. Strongt!! Ni får verkligen ett härligt hem, all panel ger en hemtrevlig känsla!

Det sista kvar nu "bara" ;-) Önskar er jobbarglädje!

Karin sa...

Tjohoo - här har det hänt grejer! Så roligt och så fint!!! Överraskande länge tar det sista finliret, men oj så det närmar sig inflyttning för er. Gläds med er!

Lantliga drömmar sa...

Tack Maria! :)

Lantliga drömmar sa...

Karin, ja nog ska det bli SKÖNT sen när vi får flytta! Som jag väntar!