tisdag 28 februari 2012

Till frukost



Sedan en tid tillbaka gör jag alltid vår egen mysli. Blir mycket godare än färdigköpt, går att variera nästan i det oändliga, och kanske det bästa av allt; man vet precis vad som finns i!

Denna gång hade jag i:

5 dl havreflingor
5 dl fyrkornsflingor
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön

3 dl vatten
1 dl solrosolja
4 msk honung

russin
torkade frukter

Bara att blanda alla frön och gryn, breda ut på två plåtar, hälla över vätskan blandat med honungen, röra om, och så in i ugnen i 200 grader ca 20 min. Gäller att röra om ofta, för myslin bränns lätt.
När allt svalnat är det bara att blanda ner russin och torkade frukter efter behag!

Enkelt och gott! :)

3 kommentarer:

maria sa...

Mmmmmm...det ser verkligen mumsigt ut det där!!

själv har jag kommit i det skedet nu att jag kan äta lite frukost och det är härligt i sej ;D

Flickan på landet sa...

Jag har samma recept som jag kör med :) Och varier lite ibland beroende på vad som finns i skafferiet. Håller med om att den är god, och som du skriver så vet man ju vad den innehåller :-)

StrandviksVillan sa...

Tack för påminnelsen!
Jag har gjort egen mysli några gånger och på sistone har familjen faktiskt börjat äta sånt igen efter ett långt uppehåll! Jag får nog ta och göra en sats i helgen. Mycket billigare än köpis blir det ju!

Glad påsk!