måndag 30 januari 2012

Byggnadsvård


Kan knappt hålla mig ifrån dessa underbara böcker om byggnadsvård och renovering!
Böcker som jag lånat från biblioteket, men som jag absolut kommer att köpa hem så småningom, för sådana skatter kan jag inte lämna ifrån mig!

Jag inspireras, drömmer, planerar och fantiserar...
...Huset med stort H börjar vara klart i mina tankar...
Mycket har varit klart sedan länge tillbaka, men vartefter jag läser faller de sista detaljerna på plats.
Det blir nybyggt, men, fortfarande, i gammaldags stil;
...skurgolv, spårtak, gamla dörrar, gammaldags tapeter, egenbyggt kök, och så något jag fortfarande funderar på; höga trösklar eller inte? Absolut mer praktiskt med låga, men såå mycket charmigare och vackrare med höga!

Enda frågan jag inte hittar ett svar på; hur ska vi någonsin få finansierat det hela?! :)

6 kommentarer:

klipposfia sa...

oj! här har jag missat lite:) handdukarna har inte jag heller sett förr!snyggt! och ja du höga trösklar eller ej...vi har trösklar för det hänger ju med då man tar gamla dörrar med karm...just nu har vi nylagad karm till gammal dörr och det är verkligen ingen hit för nejgo he passar...så har du karmar till dina dörrar så kör hårt på det! trösklar lär man sig fort att gå över och barnen lär sig lyfta på fötterna och stopplar int så fort då man far på skogspromenad sen;) typ...hoppas ni har det bra tid på ana siido!

Unknown sa...

Känner likadant!! Hur ska man få ihop allt ekonomiskt? Drömmar och idéer har jag så det räcker och blir över för två livstider hi hi...
Det löser sig säkert på något vis, man får ta lite i taget!!
Kram Anna ♥

Ljuva Lantliv

Mamsell Lufolk sa...

Exakt sådär kände jag mig också när jag hade lånat hem dessa böcker för några år sen. Bästa böckerna efter Bibeln! :) Jag har nog hunnit låna dem i flera omgångar ren och får aldrig nog. Det är så ÄKTA hus!

Nu tar ni tag i materialsamlandet bara. Hör efter via efterlysningen, nätsidor m.m. Bra att ha så mycket som möjligt skaffat tills ni börjar på. Och om ni väl har fått ngt som inte riktigt passar sen så säljer ni vidare. Bättre köpa när det inte är akut, då får man oftast till ett förmånligare pris. Ska bli intressant att nån gång få ta del av dina drömmar.

Flickan på landet sa...

Va härligt det låter med ett hybyggt hus i gammaldags stil. Det skulle jag också bygga idag :) Ska bli kul att följa med!
Jaa allt skulle vara enkelt bara det inte skulle vara så himla dyrt att bygga idag :-o
Ha en riktigt skön fredag :)

Flickan på landet sa...

Och nu när jag läser tillbaka ser jag att jag missat en hel del bl.a din årskrönika. Va fint du skriver, blir alldeles rörd.
Jag kramar mina barn väldigt ofta, för jag håller dem trots allt i min hand bara en liten stund innan de lämnar mej/oss för den stora världen. "Störst av allt är kärleken" :)

maria sa...

höga trösklar så kan du ha step up på dem sen, och perfekta att stretcha vaderna på!!

dessa moteveringar räcker väl, he hee ;-)