måndag 26 september 2011

Baka, baka liten kaka


Av någon anledning så lyckas vi aldrig äta upp bananerna vi köper innan de ruttnar bort... Den perfekta bananen enligt mig är den som är härligt gul med lite grönt på. Frukten på översta bilden skulle jag inte sätta i min mun, nej usch för sockersöta övermogna bananer!

Så vad gör man då med de man inte vill äta?
Ett smarrigt tips är förstås att baka en banankaka! Enkelt, och så gott!

Enkla banankakan
2-4 mogna bananer mosas
50 g smör smältes
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
½ dl mjölk el. grädde
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg & socker, blanda de torra ingredienserna med varandra, och vänd sedan ihop allt (inkl. bananerna och smöret) till en jämn smet. Häll i smord form och grädda 40-45 minuter i 175*C.

Avnjut sedan kakan tillsammans med en kopp kaffe/ett glas mjölk, en bra tidning eller härligt sällskap! :)

10 kommentarer:

Nilla sa...

Oj vad många inlägg jag hade missat! Med otroligt vackra bilder :) Bananer och all frukt egentligen så hinner man knappt få in genom dörren vid oss innan den är uppäten, brukar få sätta undan åt lillasyster för annars äter speciellt storebror upp allt på raken! Ibland tror jag att det inte finns något botten alls i den killen :)

Ha det bra och sköt om er!

Kram Nilla

Flickan på landet sa...

Vi är helt av samma åsikt vad gäller mogna bananer =0)Tror jag också har receptet på den men det är längesen den har blivit bakad. Däremot bakade jag en liknande kaka idag som jag la pätkisbitar i *mums*... fast bananer är ju hälsosammare ;)

Nilla sa...

Tusen tack :)

Kommer att börja som ledningens assistent på det där företaget som börjar på W och det varit lite turbolent hos alltid nu och då ;) Men man vet ju aldrig ändå vad som händer och jobbet verkar jätteintressant så jag ser framemot det lika mycket som ett barn på julafton :)

Ha det gott!

Kram

maria sa...

samma här, bananer ska vara omogna :-)
Mums för banankakan, den ser riktigt vardags-gott ut! Passar säkert perfekt till kaffe!

Ikväll ska vi på bröllop, ska bli så roligt!....hoppas nu bara att strumpbyxorna jag köpte vid pallens igår håller.....usch, jag gillar INTE fina, tunna stumpbyxor...varför kan dom inte vara liite hållbarare!

hoppas ni också får en fin lördag!

klipposfia sa...

Den kakan gjorde jag massor av förr men nu har det varit lååång paus....kanske för att jag knappt hinner hem med bananerna innan de är uppätna:)längesen man sett er nu...har ni ny bil annars? tyckt ja mött K i en vit...

klipposfia sa...

Oj vad skönt att ni börjar se slutet! vet ju hur töögot d e med studier+jobb och att sitta hemma med en liten...man har liksom int så mycket att diskutera med en halvåring:)fast det är skönt på många sätt men sååå tööögot allt emellan. Hur gick det m ritningarna annars?

Anonym sa...

Hej. Höstträff för gänget, hos oss torsdagen den 20.10 från kl 18. Knytkalas. Välkommen!

Anonym sa...

Ja, och annars tar du med honom. Det spelar ingen roll om lite karar e me :) Kan bra hända att jag har hem max, eftersom jag har en till träff på fredag och ska bort oxå då.

grinden på glänt sa...

Den ser god ut. :)

Mamsell Lufolk sa...

Du har så rätt. Huvudsaken är att man har fönster! :) Man kan inte få allt man vill ha här i världen. Du har annat du istället som jag inte har. ;)

Men, vet du bananer är godast när de har lite bruna prickar. Gröna bananer är inget att äta, så nu är vi oense. :)

Ang. handarbete så var det ju ett undantag när jag blev klar med filten till killen. Jag hade ju så länge velat göra en sån åt mig själv, så när jag äntligen fick en anledning att göra en så gick det hela vägen.:)

Ha det gott!