måndag 14 september 2009

Nu väntar jag nästan på våren... :)

Har fortfarande inte fått tag på någon laddare, men då foto-abstinensen blev för stark här en dag så sprang jag över till min syster och lånade hennes kamera.
Vädret har varit så underbart de senaste dagarna, så det är verkligen trist att inte ha något att föreviga allt det vackra med...!

Satte ner en del lökar häromdagen i hopp om att få ljuva vårblomster nästa år... :)

Bland annat Tulpaner, Krokusar och Pärlhyacinter hoppas jag få se på vår gård till våren.

Tulpanlökar

Hmm, min första alldeles egen blombänk...
Hade tänkt mig den halvrundad och fin, men den blev ganska rak och alldeles för lågt ner, så troligtvis kommer inte en enda blomma att synas sen när gräset börjat växa på våren, men det är en bisak. Huvudsaken är att jag har försökt! ;)


Fyndade ett nytt skrivbord här i helgen också!
Hade tänkt bygga ett enkelt, rufft bord med bara plankor, men sprang på ett gammalt bord för en billig peng, och hem kom det, så nu är det bara att ta bort färgen och fixa lite så får jag ta in det! Visar bilder på det en annan gång!

[måste ju spara några bilder nu så det inte tar lika lång tid till nästa inlägg... ;)]

Hoppas att ni har det riktigt bra allihopa!
Stor kram!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Ja visst är det härligt väder nu, idag på eftermiddagen kändes det ju riktigt som sommar!
Dina vårlökar kommer säkert att bli fina till våren! Och det är ju så kul att gräva den alldeles första egna blombänken!:)
Ja, jag kan tänka mig att de använder de fina skolplanscherna ännu:)
Ha de bra!

klipposfia sa...

Vad kul att få börja dona på den egna gården! Det blir säkert fint med blommorna, å gräset blir man aldrig kvitt så det är att njuta av vetskapen att man försökt åtm:)

Galleri MochB sa...

Har nyligen också påtat ner några blomlökar, så får se vad som dyker upp i vår ;O) Det funkar lite så med mej också att jag drömmer och planerar men sen när jag sätter igång blir det inte riktigt som jag menat, och orken tryter också... Det är en hel del tungt jobb med en trädgård har jag märkt!

Huset på landet sa...

Ja nu är det underbart väder och jag planerar också för fullt inför våren ;).
Hoppas att dina lökar kommer upp och så spännande med din första blomrabatt! Det är ju lite så med rabatter och buskar, att de ska flyttas minst en gång innan de hamnar på rätt ställe ;)

Grinden på glänt sa...

Vad roligt med egen blombänk! Jag har lite krokuslökar som ska i marken jag med, men de är ännu här inne.. ;)

klipposfia sa...

Där det finns mänskor där finns det alltid grejer å kläder....så ha int panik över att det "bara" är ni två för int har man fler timmar i dygnet för det:) å ni har ju just flyttat!!!

D va gubben som fyllde år:) jag är hela sju månader äldre, barnarov kallar han det:).....fast jag brukar kontra med att jag fick köra runt med honom då jag fyllde 18 å det svider ännu:)

eirikas sa...

Blir riktigt sugen på lök när jag ser dina bilder :) Känns säkert härligt att få börja på med en alldeles egen gård! Ha det bra och välkommen på gårdsloppis :)

StrandviksVillan sa...

Vet hur det är! Min kamera gick sönder förra sommaren så då lånade jag en mosters :)

Det är verkligen inte lätt att göra en rabatt från grunden. Jag har påbörjat något som "ska föreställa" rabatt, men är inte direkt nöjd... Borde få dit bättre jord och höja den, samt skaffa fler plantor.

Lycka till!

Anonym sa...

Hejsan!
Strumporna inhandlades på indiska i Vasa.
Ha en skön helg!:)

Lufolkan sa...

Åh, va ja längtar efter att få börja påta på i trädgården! Alltid frestande att börja köpa hem när lökarna anländer till jobbet. Det är ju så härligt att få tänka på våren ren. Önskar dig många härliga stunder i trädgården. Njut av möjligheterna å se inte på (o)gräset.

Anonym sa...

Nämen va synd att du inte såg strumporna, men det kan ju hända att de var slut också...
Kanske vi ses i mitten på veckan ?;)