fredag 22 februari 2013

Serveringsfat på hög





 Porslin är något jag verkligen tycker om, och särskilt gammalt sådant. Förutom skålar, kannor och självklarheter som tallrikar och sånt, har jag en lagom hög med uppläggningsfat. Två stycken är loppisfyndade, de tre andra arvegods.

 Det djupa blåvita Arabia-fatet är perfekt för kokosbollar, det stora vita används varje jul som serveringsfat för kalkonen, och de övriga används till allt möjligt som serveras på kalas, kaffebjudning eller varför inte bara en vanlig vardag!

Att gammalt porslin många gånger har sina skavanker är bara charmigt; det vittnar om att de har en historia, och ju längre jag lever, desto mer uppskattar jag just sådana saker!
Mormor fällde säkert en tår eller två när hennes vackra fat fick ett djupt hack i sidan, men fatet fortsatte att användas och idag, när fatet är mitt, kan jag tycka att hacket nästan är vackert, för det får mig att tänka på mormor ännu mer!
Jag var bara sju år när hon gick bort, men de få minnen jag har av henne gör mig varm om hjärtat.
 ♥

fredag 1 februari 2013

Sköna helg!


Äntligen är sköna fredag här!
Jag har börjat uppskatta helgerna så mycket mer sedan maken bytte jobb och numera är ledig på helgerna. Mer familjetid och det är härligt!

Idag har t.o.m. solen visat sig - underbart efter de senaste dagarnas slask-före!

Inomhus fortsätter jag längta efter mer vår, men får inte riktigt till det... Blommor gör i alla fall en hel del för vårkänslan och humöret! 
Funderar på att brädslå en vägg, men får se hur det blir. Är bara på planeringsstadiet än, och att ta sig från dröm till verklighet är inget som sker snabbt hos oss ;)

Önskar dig sköna dagar och massor av solsken!